• 0

Džulijan Marli, sin Boba Marlija, zatvoriće "Nišvil" festival

Jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika rege muzike nastupiće u nedelju, 16. avgusta

  • 0

Džulijan Marli (Julian Marley), jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika rege muzike nastupiće u nedelju, 16. avgusta, na zatvaranju ovogodišnjeg Nišville festivala.

Džulijan Marli rođen je 4. juna 1975. u Londonu. Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika reggae muzike, Boba Marlija, Džulijan je od ranog detinjstva krenuo stopama svog oca i kroz rastafarijansku muziku i filozofiju već više od 30 godina uspešno prezentira već dobro poznatu i priznatu sublimaciju života i duhovnosti.

Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Džulijan izdaje svoj prvi solo album "Lion in the Morning" 1996. godine i kreće na svetsku turneju.

Nakon toga sledi turneja sa bratom Damijanom na Lollapalooza festivalu 1997. Njegov drugi album "A Time and Place" izlazi 2003. godine, a 2008. je vlada Jamajke pozvala Džulijana Marlija i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album "Awake" (izdat 2009.) je nominovan za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg reggae albuma, a 2011. godine je učestvovao na Mawazine festivalu koji se održavao u Rabatu u Maroku.

Inače, Džulijan Marli i njegova braća su oficijalno postali suvlasnici Ghetto Youths International Inc. 2002. godine, zbog autorskih prava i nerazumnih provizija velikih izdavačkih kompanija.

Ova izdavačka kuća je dozvolila braći Marley da zajedno kreiraju svoje solo projekte i zajedničku muziku u mnogo zdravijoj atmosferi u odnosu na prethodne uslove.

Takođe im je dozvolila da produciraju i izdaju razne projekte sa puno drugih izvođača koji su prezentovali svoj materijal za Ghetto Youths label.

To je svakako uspešno prenelo Marley porodičnu tradiciju, koja pre svega ima za cilj da muzika komunicira na globalnom nivou.

Trenutno je aktuelan četvrti album Džulijan Marlija pod nazivom "As I Am" koji je izdat 25. januara 2019. i koji je dobio nominaciju za Gremi nagradu u kategoriji najboljih reggae albuma.

Album su producirali zajedno Demijan, Stiven i Džulijan Marli.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima