≫ 

Jura Stublić i Film napravili dvočasovni spektakl u Beogradu, vraćaju se ponovo 15. marta

Stublić i mlađani Film, potpomognuti odlično raspoloženom, raspevanom beogradskom publikom, nizali su preuređene poletne hitove

  • 17
Jura Stublić i Jura Stublić i njegov Film u rasprodatoj dvorani "Amerikana" Foto: Live Production

Legendarni Jura Stublić i njegov Film u subotu uveče koncertom u rasprodatoj dvorani "Amerikana" Doma omladine vratili su se nakon nekoliko godina pauze uspešno pred Beograđane, koji su mogli da uživaju u brojnim velikim hitovima njegove karijere kao što su "Zamisli život", "Mi nismo sami" i "Sjećam se prvog poljupca".

Sa skoro dvočasovnog koncerta, prestupnog 29. februara, koji je bio rasprodat nedeljama unapred, Jura i momci zasluženo su ispraćeni ovacijama beogradske publike. Nova prilika za susret sa Jurom i Filmom je 15. marta ponovo u "Amerikani", za koju ima još ulaznica na prodajnim mestima i mreži www.tickets.rs.

Jura Stublić i Jura Stublić i Film, koncert u "Amerikani" Foto: Live Production

Snaga Jurinog kataloga autorskih pesama pokazala se još jednom u subotu u Domu omladine, značajnom prostoru u istoriji zagrebačkog Filma, koji je ovde bio prvi put trijumfovao pred beogradskom publikom početkom 1981. godine nastupom na manifestaciji "Pozdrav iz Zagreba".

Na četiri decenije stare novotalasne početke podsetili su "Zajedno", sa prvog singla Filma iz 1980. godine, kao i "Zamisli život u ritmu muzike za ples", "Dijete ulice" i "Moderna djevojka", sa kultnog debija “Novo! Novo! Novo!" (1981), naravno danas u drugačijim aranžmanima.

Stublić i mlađani Film, potpomognuti odlično raspoloženom, raspevanom beogradskom publikom, nizali su preuređene poletne hitove kao što su "Boje su u nama", "Srce na cesti" i "Dobre vibracije", na trenutke odvodeći koncert u polaganije polje uzburkanih emocija sa bezvremenom "Mi nismo sami", ali i podjednako dirljivom "Doći ću ti u snovima".

Našlo se i mesta za obrade: "Osmijeh" je bila posveta uzorima zagrebačkoj Grupi 220, dok je "Užas je moja furka" podsećanje da je Stublić bio frontmen na samom početku postojanja Azre Branimira Štulića.

Jura Stublić i Jura Stublić i Film, koncert u "Amerikani" Foto: Live Production

Konačno, malo pesama može tako podići publiku kao što to znaju Stublićevi klasici, naredbodavna "Ljubav je zakon", nostalgična "Sjećam se prvog poljupca", rasplesana "Zamisli život" i himna svih dobrih žurki, svetkovina i druženja "Pjevajmo do zore". Na kraju, na bis, beogradska publika je počašćena i novom još neobjavljenom pesmom "Čarobne naočale".

Jura Stublić i Jura Stublić i Film, koncert u "Amerikani" Foto: Live Production

Drugi beogradski koncert Jura Stublić i Film će održati 15. marta (21:00) u "Amerikani", za koji je ulaznica košta 1.500 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Ukoliko ih ostane na dan koncerta koštaće 1.700 dinara.

Pogledajte kako je bilo na koncertu Jure Stublića i Filma u "Amerikani":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    1. mart 2020 | 12:09

    Komentar iskljucivo za ove hejtere koji po ceo dan sede za kompom i samo pljuju...jer drugo sta u zivotu nemaju i ne znaju da rade...Odrasla sam uz Azru,Haustora,Film,Bjelo dugme,Crvenu Jabuku,Parni valjak,Prljavo kazaliste,Dina Merlina,Hari Mata Harija....nikakav rat,nikakve izjave me ne zanimaju....covek u ratu,strahu,ljutnji,besu kaze i sta misli i sta ne misli.....sve te ratne izjave me ne zanimaju. Rat je bio pre cetvrt veka!!!. Dok sam ziva slusacu muziku iz 80-tih,ma ko je pevao!!! I ici na koncerte dok su zivi... Sinoc sam bila na koncert,i ta emocija i uspomene....nema para da to plate....a vi sedite i dalje za kompom,pljujte po svemu,i uzivajte uz muziku (kichu) srpske majke,ace lukasa,maje berovic,raste,jale...i budite srecni(jer verovatno vas to cini srecnim)..za bolje niste!!!!! I da,evo vam derbija danas,nova prilika za pljuvanje,Vucica,Terzica,Vucelica,Save,Deje itd

  • dr 011

    1. mart 2020 | 04:04

    E moj Beograde, dokle?

  • dg

    1. mart 2020 | 00:50

    Da li je otpjevao Bogradskoj publici 'e moj druže beogradski' kad im je već došao u goste i kad je tako lijepo primljen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA