Neće moći da proslavi 50 godina postojanja: Glastonberi festival otkazan zbog korona virusa

Otkazivanje će teško pasti našoj neverovatnoj ekipi i dobrovoljcima koji su vredno radili kako bi ovaj događaj mogao biti ostvaren...

  • 1
Glastonbury, Glastonberi festival Foto: Shutterstock

Jedan od najvećih tradicionalnih muzičkih festivala na svetu, Glastonberi, otkazao je svoju ovogodišnju manifestaciju zbog pandemije korona virusa, prenosi Music Business Worldwide. Bio je zakazan za jun 2020. u Somersetu u Velikoj Britaniji, a trebalo je da nastupe Pol Makartni, Kendrik Lamar i Tejlor Svift.

- Ovakav potez nismo želeli da načinimo za 50. godišnjicu festivala, ali zbog odluka britanske vlade ovo je naša jedina opcija – izjavili su organizatori Majkl i Emili Ivs.

Glastonbury, Glastonberi festival Foto: Shutterstock

Oni su istakli da je 135.000 ljudi već platilo depozit za ulaznice. Njima je sad zagarantovana prilika da kupe kartu za Glastonberi 2021.

- Otkazivanje će teško pasti našoj neverovatnoj ekipi i dobrovoljcima koji su vredno radili kako bi ovaj događaj mogao biti ostvaren. Svakako će biti i finansijskih poteškoća, ne samo za nas, već za sve one koji su na određeni način učestvovali u ovom poduhvatu – dodali su Ivsi.

Prenosimo i njihovo zvanično saopštenje:

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Glastonbury Festival (@glastofest) on

Ovakva odluka prati niz prethodno otkazanih festivala, kao što su South by Southwest u Ostinu, Ultra Music Festival u Majamiju, Koačela itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzeger

    19. mart 2020 | 19:03

    A šta je sa EXIT- om...svi ćute, a mi bi voleli da znamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA