≫ 

Bob Dilan je dobio Nobelovu nagradu, ali tek je sada, prvi put, dospeo na vrh Bilbordove liste

Ako još niste, poslušajte "Murder Most Foul"

  • 0
Bob Dilan

Printskrin: Youtube/Bob Dylan Vevo

Bob Dilan (Bob Dylan) je prvi roker koji je nagrađen Nobelovom nagradom za književnost, ali dosad još nikad nije postigao jedan od uspeha koji mnogi pre njega jesu - a to je vlasništvo hita br. 1 na Bilboardovoj top listi.

No i to se sada promenilo, i to pomalo neočekivano, sa "Murder Most Foul", pesmom koja traje 17 minuta i govori o atentatu na američkog predsednika Džona Kenedija, a koja je za ovih nekoliko dana postala najprodavaniji digitalni rok singl. A verovali ili ne, Dilan pod svojim imenom tako nešto dosada nije postigao.

Dilan je pesmu objavio 27. marta, a do 2. aprila skinuta je 10.000 puta. Reč je o prvoj autorskoj pesmi koju je objavio nakon albuma "Tempest" iz 2012. godine. Dilanove pesme dosada se, doduše, jesu pele na prvu poziciju, ali uvek u izvođenjima drugih muzičara. Tako su, na primer, Piter, Pol i Meri (Peter Paul & Mary) 1963. imali hit br. 1 s "Blowin’ in the Wind", a The Byrds 1965. s "Mr. Tambourine Man".

Sam Dilan je najbliže vrhu došao kada bi zauzeo drugo mesto i to pesmama poput "Like a Rolling Stone" i "Rainy Day Women #12 & 35". To se poslednji put desilo 2000. godine sa pesmom "Things Have Changed" koja je drugu poziciju dosegla u kategoriji "Adult Alternative".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA