≫ 

Vitaminski dodatak za teške dane: 5 pesama Parnog valjka protiv korona virusa

...zahvaljujući energiji, odvrnutim gitarama i pozitivnom podstreku

  • 1
Parni Valjak Koncert Foto: ATA Images

Legendarni bend Parni valjak zbog svima nam dobro poznate situacije sa korona virusom morao je prolećni koncert u Novom Sadu da pomeri za 3. oktobar (20:30h) u velikoj dvorani Spensa.

Dok čekamo Valjak u Novom Sadu, izdvojili smo tek nekoliko pesama koje su u toku svoje izuzetno bogate karijere snimili pevač Aki Rahimonski, gitarista i autor Husein Hasanefendić Hus i ostali momci, a mogu vam biti pri ruci da lakše prebrodite trenutnu izolaciju.

Kad nemaš kud (2018) 

Rokerski raspojasan duet sa Tinom Kresnik ima varljivo bezizlazan naziv, koji igrom slučaja odgovara trenutku kada su zatvorene granice, gradovi u inostranstvu, ljudi širom planete u svojim kućama... Kad se može reći da "cijeli svijet je lud". Međutim, čak i kad nemaš kud postoji spasonosna formula koja glasi: "Kad nemaš gdje, budi uz mene". Naravno, ako imate nekog svog?

Ljubav (2017) 

Ovih dana vam može odlično poslužiti kao vitaminski dodatak zahvaljujući energiji, odvrnutim gitarama i pozitivnom podstreku u stihu: "osjećam se bolje i spreman sam za pobjede". Uostalom, pored zdravlja, još samo nam je "Ljubav" potrebna.

Nema predaje (2013)

Naslov sve govori. Na novonastalu teskobu slobodno primenite stih "I svaki put kad padnem ja se podignem". Dok stvar fino i polagano gitaroški putuje, Aki peva životni bluz u kome nema predaje, jer "srce to ne priznaje".

Vrijeme je na našoj strani (1981/2001)

Husova poletna žalopojka o starenju, sada može biti korisno upotrebljena i u novonastaloj situaciji, jer proći će i ovo, vreme je na našoj strani, samo treba izdržati.

Uhvati ritam (1984)

U ovim teškim danima potrebna je pesma koja sadrži lekovitu dozu vedrog ritma, melodije i posebno stihova, koji sadrže sunce, smeh, ples i naravno opet - ljubav.

Video: Valjak izbliza: Koliko uživaju u slavi, zašto odbijaju koncerte i šta se zapeva u kafani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoća

    23. april 2020 | 20:59

    Jedva čekamo koncert..najveci bend trenutno na prostorima ex YU.Svaka cast .Da se zapitaju mnogi srpski bendovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA