Nova korona himna: Učenici i roditelji iz Šapca u emotivnom spotu koji je "zapalio" društvene mreže

Osim pohvala za talenat i kreativnost, najmlađim šabačkim umetnicima je upućeno mnogo komplimenata za poruke nade i optimizma kojima su iskazali želje svih - da se pandemija što pre završi i da se vratimo "normalnom" životu

  • 0
Kod kuće ostanimo, Muzička škola Mihailo Vukdragović, Šabac Printskrin: YouTube/Mihailo Vukdragovic

Kao svi ostali i učenici Muzičke škole "Mihailo Vukdragović" iz Šapca ne idu u školu već u svojim domovima prate nastavu na daljinu. Deo slobodnog vremena iskoristili su za kreiranje spota "Kod kuće ostanimo", koji je odmah po objavljivanju "zapalio" društvene mreže.

Osim što su na ovaj način iskazali svoje muzičke talente, đaci su uz podršku roditelja i nastavnika na njima najprihvatljiviji način, muzikom, svima poslali poruku koja se najčešće čuje od proglašenja pandemije korona virusa - kod kuće ostanimo.

Muzička škola Mihailo Vukdragović, Šabac Printskrin: YouTube/Mihailo Vukdragović

Ideju je predložila profesorka Helena Davidović, a učenici su je sa oduševljenjem prihvatili. Uključili su se i drugi profesori, a među prvima Sonja Živković, koja je napisala tekst, i Stevan Jović koji je komponovao muziku, kao i stotinak učenika i roditelja.

Potom su svi zajedno porukama, pozivima i mejlovima dogovorili, isplanirali osmislili finalnu verziju. Solo deonice otpevali su Irina Brodić i Teodor Tomić, a prateći vokali i hor su stotinu učenika i profesora. U petominutnu verziju spota audio i video materijal koji su učesnici snimili kod svojih kuća "upakovao" je Đorđe Đerić.

Osim pohvala za talenat i kreativnost, najmlađim šabačkim umetnicima je upućeno mnogo komplimenata za poruke nade i optimizma kojima su iskazali želje svih - da se pandemija što pre završi i da se vratimo "normalnom" životu.

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA