≫ 

Opera kao lek za dušu: Novosađani sa svojih prozora i balkona uživali u koncertu klasične muzike

Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu priredilo je građanima koncert tokom policijskog časa

  • 2

Opera Srpskog narodnog pozorišta izvela je u novosadskom naselju Podbara prvi od četiri mini koncerta na otvorenom, a stanari okolnih zgrada slušali su ih sa prozora i balkona.

- Dobrodošli u Srpsko narodno pozorište. Kako vi ne možete kod nas, mi smo odlučili da dođemo vama. Molimo vas da isključite vaše mobilne telefone i samo ovoga puta, suprotno svim pravilima pozorišta, uzmite piće i grickalice. Koncert počinje u 19 časova. Čekamo vas na balkonu - poručili su iz SNP pred koncert.

Tako je i bilo. U 19 sati Novosađani, zatvoreni u svoje domove zbog korona virusa, izašli su na svoje terase kako bi ispratili koncert i makar na tren zaboravili na izolaciju.

Stanari su uživali, posmatrali, tapšali, čak i pevali u nekim momentima dok su se nizale numere - od Mocartove "Male noćne muzike", preko "Habanere" iz "Karmen" u izvođenju prvakinje Srpskog narodnog pozorišta Jelene Končar, sve do popularne “Bella ciao” kojom su stanari vratili muzičare na bis.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA