≫ 

Telegraf premijera: Dingospo Dali objavili video za pesmu "Teheran"

"Glavni grad Irana je samo zagonetka u pesmi. Simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija..."

  • 0
Dingospo Dali Dingospo Dali / Foto: Bad Memory Music

Alternativni bend Dingospo Dali objavio je video za pesmu "Teheran" sa svog aktuelnog drugog albuma "O nečemu lepom".

- Glavni grad Irana je samo zagonetka u pesmi. Simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija - kaže Sandra Vidojević, autorka stihova "Teherana", za koji je muziku uradio čitav bend.

Video za "Teheran" snimljen je u kućnoj izolaciji, u toku Covid-19 karantina, telefonom iz jednog kadra i korišćeni su privatni snimci sa putovanja na Šri Lanku iz 2018. godine.

Beogradski Dingospo Dali su debitovali albumom "Sve dok mislim da je ovo drugi svet" (2018, Long Play). Pevačica Sandra Vidojević, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović za "O nečemu lepom" sinimili su deset novih pesama prožetih "raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim".

Producent Boris Mladenović Bomlom (gitarista Jarbola i Škrtica) album "O nečemu lepom" opisao je kao "herojski grandž", koji je bio najavljen singlom i spotom "Slabost", da bi se pojavio početkom 2020. godine na digitalnim platformama za promotersku kuću Long Play.

- Može biti želja, težnja, spoznaja ili pak samo iluzija o nečemu lepom. Uglavnom je sve od navedenog ili najčešće iluzija. Dokle god postoji i trunčica lepog ili makar težnje za nečim lepim - sve je u redu - objašnjava Vidojević smisao naziva albuma.

Pogledajte spot za pesmu "Teheran":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA