≫ 

Najveći hitovi Frenka Sinatre, vanvremenskog pevača koji nije znao da čita muziku

Pojedini muzički kritičari su ga nazvali najboljim pevačem 20. veka...

  • 0
Frank Sinatra Frenk Sinatra / Foto: Guliver/Daniel Rosenblum/Keystone/Getty Images

Frenk Sinatra je po mnogo čemu bio ispred svog vremena. Za života je osvojio sva najprestižnija muzička i filmska priznanja, prodao je preko 150 miliona albuma širom sveta, uspešno se bavio politikom, družio se sa najpoznatijim ljudima planete... Upečatljive pojave – sa jarko plavim očima i u elegantnom odelu – osvajao je srca najlepših filmskih diva...

U pogledu karijere, čini se da nije imao nijedan promašaj, dobivši Oskara, 3 Zlatna globusa, počasne nagrade, 11 Gremija i 30 nominacija za isti, i mnoge druge, postavši jedno od najuspešnijih i najprepoznatljivijih lica u istoriji muzike.

Ono što je zanimljivo je da, pored sveg navedenog uspeha, Sinatra nikad nije naučio da čita muziku, ali se neprestano trudio da poboljša svoje sposobnosti. Kao perfekcionista, uvek je insistirao da sa bendom peva uživo.

Tajm ga je uvrstio u 100 najuticajnijih ljudi 20. veka, dok su ga pojedini muzički kritičari nazvali najboljim pevačem 20. veka.

Frenk Sinatra je preminuo na današnji dan 1998. godine u Los Anđelesu, pa se ovom prilikom podsećamo njegovih najvećih muzičkih hitova:

Fly Me To The Moon

New York, New York

I've Got You Under My Skin

Come Fly With Me

Strangers In The Night

I Love You Baby

My Way

(D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA