≫ 

Vratili se Hurts, ali u mračnijem imidžu: Poslušajte singl "Voices"

Stihovi nadahnuti "izolacijom, očajem i manijom"...

  • 0
Hurts, Voices Printskrin: YouTube/Hurts

Posle tri godine pauze od albuma "Desire", britanski elektro-pop tandem Hurts svoj povratak su obeležili novim singlom "Voices", u novom, mračnijem imidžu.

Elegentan stil odevanja, uz pažljivo uređene frizure, zamenio je bradati i kosmati stil, nalik na kombinaciju kantri/hipster umetnika, što je izazvalo priličan šok kod njihovih obožavalaca, ako je suditi prema rekacijama na društvenim mrežama, prenosi Bosonoga.

Frontmen Teo Hačkraft rekao je za NME da su njega i njegovog partnera Adama Andersona pokretali "mračniji elementi popa" i da su se pokušali vratiti svojim pop-noir korenima.

- Hteli smo da se vratimo suštini onoga što radimo i što smo bili na početku. Morali smo da se zaljubimo u vrstu muzike koju smo nameravali da napravimo. Uvek su nas privlačili tamniji elementi pop muzike.

Uz stihove nadahnute "izolacijom, očajem i manijom", Hačkraft je rekao da su teme postale neobično mračne i drevne nakon silom nametnute izolacije zbog koronavirusa.

- Poslednjih nekoliko godina bilo nas je stalno dvoje u studiju ili na pozornici. Očajnički sam želeo da izbacim tu vrstu osećaja. To je čudna i paranoična pop pesma, koja nije nešto što čujete vrlo često. Mnogo je naše muzike vrlo emocionalno sirovo, ali to je nešto o čemu se neko vreme nisam osećao sposobnim da pišem - rekao je Teo.

Zanimljivo je da je dobar deo stihova i muzike za novi singl nastalo pod specijalnom terapijom, koju je koristo frontmen sastava.

- Počeo sam da koristim terapiju slepih, gde vam stave povez na oči kako bi se osoba za određeni vremenski period uskratila sebi čulo vida, da bi sa druge strane podstakla ostala čula. Morate živeti kao slepi, ali to vam na neki čudan način otvara unutrašnje oko vašeg uma i postajete malo kreativniji - izjavio je za NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA