ZONA B objavili album "Songmaker" i ostavili neizbrisivu stranicu u srpskoj savremenoj muzici

Album otvara hit kompozicija „Blue Mood“ koja ujedno daje pečat i sliku celokupnog ostvarenja...

  • 1
Zona B Zona B / Foto: Promo

Posle skoro 35 godina rada, bend ZONA B je iznedrio konačan sastav muzičara, a samim tim i prepoznatljiv i jasno definisan zvuk. Bend čine: Petar Zarija - vokal, Petar Miladinović Pera Joe - usna harmonika, Zdenko Kolar - bas, Dušan Ristić - bubnjevi i Dušan Duda Bezuha - gitara. Albumom Songmaker koji je objavljen u produkciji Vertical Jazz-a 2020. godine, napisana je nova i neizbrisiva stranica u srpskoj savremenoj muzici.

Kompozitor svih numera na albumu je Duda Bezuha, a tekstove na engleskom su napisali: Miomir Mušički, Sergej Papain, Aleksandra Janošević i na srpskom - Nikola Čuturilo. Brižljivo i znalački birani gosti dali su specifičnu boju i lepotu, koja bez njih ne bi zvučala na ovaj način, a to su: Rade Radivojević - Hemond orgulje i klavijature, Zoran Žikić – Tunga, udaraljke, Dragan Ružić (Homesick Mac) - lap steel guitar, Mirko Tomić - pedal steel guitar i cigar box guitar, Dušan Duca Ivanišević - bubnjevi i prelepi gospel hor KST koji vodi dirigent Nataša Lazić.

Album otvara hit kompozicija „Blue Mood“ koja ujedno daje pečat i sliku celokupnog ostvarenja, a zatvara je „Stani bre“, jedina kompozicija na srpskom za koju je tekst napisao Nikola Čuturilo. Kolorit bluza su znalački obojili Dragan Ružić Macan u kompoziciji „Being alone“ i Mirko Tomić u „I really don't care“ i „Don't let me so fast“, a naslovna numera albuma „A song maker“ sa horom KST-a je planetarni hit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA