Arsenal Fest dobio Đurđevdansku nagradu Kragujevca

Priznanje u oblasti razvoja kreativnih industrija, pop kulture i promocije grada Kragujevca u zemlji i inostranstvu...

  • 0
Arsenal fest Foto: Nemanja Đorđević

Arsenal Fest je među dobitnicima Godišnje nagrade grada Kragujevca - Đurđevdanske nagrade za 2019. godinu.

Arsenal Fest je Đurđevdansku nagradu dobio "u oblasti razvoja kreativnih industrija, pop kulture i promocije grada Kragujevca u zemlji i inostranstvu", saopštio je Grad Kragujevac.

Odluku od dodeli Đurđevdanske nagrade doneli su na 32. redovnoj sednici odbornici gradskog parlamenta u ovom sazivu. S obzirom na to da svečana sednica Skupštine grada nije održana 6. maja zbog pandemije korona virusa i vanrednog stanja, nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici koja će biti održana 28. avgusta u okviru obeležavanja Gospojinskih svečanosti.

- Đurđevdanska nagrada je veliko priznanje za Arsenal Fest koji će ovog leta biti održan u Kragujevcu jubilarni deseti put. Izuzetno je bitno što je na ovaj način u vlastitoj sredini prepoznat značaj Arsenal Festa, kao festivala koji osim brojnih značajnih i uticajnih imena svetske i domaće scene dovodi u prestonicu Šumadije svake godine veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije, regiona, čak i sveta. Đurđevdanska nagrada je potvrda da je naš festival postao kragujevački brend i važan je podsticaj da nastavimo da Arsenal razvijamo dalje u godinama koje slede - saopštio je Arsenal Fest.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA