Vasil Hadžimanov bend u Bitefart kafeu na Kalemegdanu

Sva izdanja Vasil Hadžimanov benda su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za zemlju

  • 0
Vasil Hadzimanov Band foto Predrag Ilic Foto: Predrag Ilić

Vasil Hadžimanov bend nastupiće 25. juna u letnjem prostoru kluba Bitefartcafe na Kalemegdanu, čime će nakon tri meseca pauze biti nastavljena koncertna aktivnost organizacije Musicology Barcaffe Sessions.

- Rame uz rame u borbi za kvalitetnu muziku i stvaralaštvo na našim prostorima, Vasil Hadžimanov bend je zasigurno najbolji način da Musicology nastavi da živi i diše, u vreme kada je najbitnije da su muzičari, organizatori i publika jedno - poručuju organizatori.

Vasil Hadzimanov Band foto Predrag Ilic Foto: Predrag Ilić

Oni podsećaju da je ovaj izvrsni sklop muzičara, od osnivanja benda 1997. godine, objavio sedam studijskih albuma koji su naišli na odlične kritike širom sveta, te je pijanista, kompozitor i aranžer Vasil Hadžimanov dobio epitet "nezaobilazne povezujuće karike srpskog džeza i postao neko ko je obeležio muzički prostor Balkana kao čuvar, interpretator i novi tumač tradicije".

Pored uspešne karijere, upustili su se i u komponovanje filmske muzike koja je naišla na veliki odjek, osvojili su brojne nagrade, nastupali na prestižnim domaćim i svetskim festivalima i sarađivali sa mnogobrojnim svetskim virtuozima.

Vasil Hadžimanov Band ostvario je veliki iskorak objaviviši svoj šesti album, "Alive" za prestižnu američku izdavačku kuću MoonJune Records iz Njujorka, koji je čuveni "DownBeat" magazin uvrstio u top izdanja 2016. godine.

Album je snimljen uživo u pet različitih gradova i pet koncertnih dvorana sa specijalnim gostom, saksofonistom i autorom, Dejvidom Binijem.

Sva izdanja Vasil Hadžimanov benda su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za zemlju.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA