≫ 

Ukleta pesma Džonija Keša i Džoa Stramera: Snimili su je zajedno, a kroz nekoliko meseci umrli

Iz ove perspektive, pesma zvuči prilično elegično

  • 1
Džoni Keš i Džun Karter Džoni Keš i Džun Karter / Printksrin: YT/ Johnny Cash

Neuporedivi kantri heroj Džoni Keš snimio je svojevremeno zajedničku pesmu sa još jednom, doduše prilično različitom muzičkom ikonom, frontmenom Clasha i punk rock legendom Džoom Stramerom.

Pesma koja je ujedinila dva sasvim različita umetnika, zapravo je bila Bob Marlijeva “Redemption Song”, a objavljena je na posthumnom albumu Džonija Keša iz 2003. “Unearthed”.

Producent Rik Rubin sarađivao je s Kešom na nizu albuma u poslednjim godinama života muzičke legende i na albumima koji se sastoje uglavom od covera. Upravo njegova ideja bila je da Keš sa Starmerom snimi “Redemption Song”, prenosi Headliner.

Ono što čitavu stvar čni tragičnom je činjenica da su oba umetnika umrla manje od godinu dana posle snimanja, a pesma je stavljena na spomenutu kolekciju.

 
 
 
View this post on Instagram
“Won't you help to sing, these songs of freedom” - ‘Redemption Song’ Happy birthday, @johnnycashA post shared by Joe Strummer (@joestrummerofficial) on

Iz ove perspektive, pesma zvuči prilično elegično, jer Keš, Stramer i Marli nisu više sa nama. Ne treba ni reći da su odmah po smrti dvojice umetnika krenule priče o “ukletoj pesmi”.

S druge strane, budući da su i Keš i Stramer bili arhetipski muzički buntovnici, njihov dvostruki oproštaj uz ovu protestnu pesmu deluje čak i pomalo prikladno, zar ne?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA