≫ 

Poslednji nastup u kratkom životu: Ejmi Vajnhaus završila je karijeru u Beogradu, uz suze i zvižduke

U Beogradu je održala najskandalozniji koncert u životu, a samo par nedelja kasnije pronađena je mrtva

  • 1
Amy Winehouse, Ejmi Vajnhaus Ejmi Vajhaus / Foto: Guliver/Getty Images/Kevin Winter

Čuvenu englesku kantautorku ceo svet gledao te večeri između 18. i 19. juna 2011. poslednji put baš u Srbiji, na Kalemegdanu. Očekivao se muzički spektakl, no svi su se ubrzo složili da se pred njima održao jedan od najskandaloznijih koncerata ikad. Samo tri nedelje nakon debakla, Ejmi Vajnhaus preminula u svom stanu u Londonu.

- Ejmi Vajnhaus je izviždana od strane publike u Beogradu, srpskoj prestonici, nakon nastupa pod dejstvom alkohola. Koncert je trebalo da označi početak njene evropske turneje, ali to nije bio nastup kojem se nadalo dvadeset hiljada fanova. Otpevala je nekoliko deonica napornih za slušanje, pre nego što se saplela na sceni i u jednom trenutku bacila mikrofon na pod - pisalo je u izveštaju dopisnika BBC-ja Marka Louena.

Svako ko se seća tog koncerta, seća se i da su karte bile paprene. Publiku su većim delom činili mladi i studenti, za koje je ova svota bila još nepristupačnija, ali koji su je od srca odvojili kako bi videli omiljenu pevačicu. No, njen nastup bio je ispod svih očekivanja.

Koncert je pevačica započela rečenicom "Dobro veče, Atina", koja je mogla da nasluti da ona ni ne zna gde se nalazi.

Ejmi je bila vidno pijana, mrmljala je pesme, ne mogavši da se dozove. Za ogromni novac priredila je publici jedno veliko ništa, sve vreme pokazujući da  sve što želi jeste da odatle što pre pobegne. Za uzvrat dobila je zvižduke i uvrede.

via GIPHY

Nakon sat vremena i 11 minuta Ejmi udaljila se limuzinom, a glava joj je ostala položena na prozoru - nije imala neki poseban izraz lica, niti je uputila nijedan pogled, jednostavno je samo spavala...

Amaterski snimci nezadovoljnih fanova preko noći su preplavili Jutjub, a neke od njih za manje od dvanaest sati pogledalo je i do pedeset hiljada ljudi. Komentari na Twitter-u nizali su se jedan za drugim, a preko svog naloga oglasio se čak i Moby koji je na napisao: “Ne poznajem Ejmi Vajnhaus, ali se iskreno nadam da će neko blizak njoj intervenisati i pružiti joj pomoć. Ovo je zaista srceparajuće".

I zaista jeste. Koncert u Beogradu bio je poslednji Ejmin veliki nastup. Sustiglo ju je sve - slomljeno srce, zavisnost od alkohola i narkotika, preveliki teret slave, bulimija... Otkazala je svoju evropsku turneju, vratila se u Lonon i odlučila da odmah prekine sa upotrebom svih opojnih sredstava.

No, u tome nije uspela. Nastupila je još samo jednom, u mnogo intimnijoj varijanti. Svedoci kažu da je delovala "čistije" i smirenije. Iste večeri 27-godišnja pevačica otišla je u krevet i više se nije probudila.

Ponovljena istraga o uzroku smrti pevačice Ejmi Vajnhaus dala je isti rezultat, to jest da je pevačica preminula od slučajnog trovanja alkoholom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA