≫ 

Konkurs za Nagradu "Milan Mladenović" do 30. juna: Prijavilo se više od 100 bendova i autora

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine

  • 1
Zadužbina Milan Mladenović Foto: Aleksandar Milosavljević

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović, koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, otvoren je do 30. juna, a prema saopštenju organizatora, do sada se prijavilo više od 100 autora i bendova.

Dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, a svi detalji o pravilima dodele nagrade i konkursu nalaze se na sajtu.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine.

Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine do 30. juna.

Novčani iznos nagrade je 2.000 evra, a ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

- Nagrada "Milan Mladenović" je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene njegovoj umetničkoj zaostavštini. Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima, od izuzetne umetničke vrednosti - poručuju organizatori.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA