Nil Jang objavio album koji je 45 godina krio zbog izgubljene ljubavi: Poslušajte "Homegrown"

"Homegrown" odiše zvukom 70-ih, gde dominiraju akustična gitara i harmonika

  • 0
Neil Young Nil Jang / Foto: Profimedia

Kanadski muzičar Nil Jang objavio je album "Homegrown", koji je prethodnih 45 godina držao van domašaja publike, "skupljajući prašinu na polici".

Da je objavljen kako je prvenstveno bilo planirano, "Homegrown" bio sledio posle hit albuma "Harvest" na kom se nalaze čuvene "Heart of Gold" i "Old Man". U decenijama koje su usledile, 5 od 12 pesama sa "Homegrown"-a su bile objavljene, u određenim formama, ali nijednom na način na koji je želeo Jang.

Sada, skoro 50 godina kasnije, Jang objavljuje ono što je opisao kao "onu koja je pobegla", misleći na svoju bivšu ljubav. Kao što svaki mladi obožavalac zna, postoji mnogo više od "jednog" koji se odvojio od ovog izvođača, poznatog po svojim neuobičajenim načinima, snimajući i potom odlažući projekte više puta u toku karijere.

- Izvinjavam se. Album "Homegrown" je trebalo da bude objavljen nekoliko godina nakon "Harvest"-a. To je tužna strana jedne ljubavne veze. Napravljena je šteta. Slomljeno je srce. Jednostavno nisam mogao da ga slušam. Hteo sam da nastavim dalje - izjavio je Jang i dodao:

- Tako da sam ga čuvao za sebe, skrivenog u sefu, na polici, u udaljenom delu svog uma, ali trebalo je da ga podelim s vama. Zapravo je prelep. Ponekad život ume da zaboli. Znate na šta mislim.

Album je snimljen 1974. i 1975. godine u vreme bolnog perioda nakon raskida sa glumicom Keri Snodgres, sa kojom Jang ima sina Zika.

"Homegrown" odiše zvukom 70-ih, gde dominiraju akustična gitara i harmonika.

Poslušajte:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA