• 7

Svađa bivših članova Azre: Džoni Štulić nazvao bivšeg bubnjara lopovom, oglasio se i Pađen

"Razlaz je bio buran i očigledan, bend više nije postojao"

  • 7

Poznati bubnjar Boris Leiner nedavno je objavio autobiografiju naslovljenu “Sve bio je ritam”, u kojoj je, među ostalog, ispisao brojne anegdote iz vremena Azre u kojoj je svirao.

Živopisne priče tiču se članova tog popularnog benda, posebno njenog frontmena Džonija Štulića. Iako već godinama živi u Holandiji i odbija da se pojavi u javnosti, o knjizi se oglasio i on. Svoje karakteristično saznanje, napisano u stihu, poslao je portalu Ravno do dna, koji ga je objavio u celosti.

Štulić slikovito proziva Leinera da je ritam koji spominje u naslovu knjige bio njegov ritam, a ne onaj za koji je zaslužan sam bubnjar. Navodi da njihovo prijateljstvo i saradnja nisu trajali deset godina, kako to tvrdi Leiner, da ga je ovaj krao i falsifikovao njegov potpis. Ističe i neke tehničke greške, poput pogrešno navedenih godina, a negira i postojanje nekih ljubavnih veza o kojima je Leiner pisao. Između ostalog, Leinera je i izvređao nazvavši ga lopovom, kopilom, piše Jutarnji list. 

Leiner je zasad ostao nem na optužbe i uvrede, ali zato je Štulićeve komentare, karakteristično oštre otkad je u Holandiji, komenatrisao Jurica Pađen, takođe nekadašnji član Azre, a kojeg se također dotaknuo i Štulić, piše Jutarnji list.

Leiner u knjizi spominje Pađena kao osobu koja mu je saopštila da je Džoni odlučio da bubnjar više ne može biti deo benda.

- Još uvek nisam pročitao celu knjigu, iako mi je stigla na kućnu adresu. No, video sam odlomke i već su me brojni prijatelji zvali i pitali je li tačno da sam upravo ja saopštio Leineru da više nije u Azri. Mogu reći da to ne odgovara činjeničnom stanju, to nije ono čega se ja sećam. Odmah sam nazvao Leinera, rekao mu da se ne ljutim, ali da to ne stoji - rekao nam je Pađen.

Rastumačio je da potrebe za takvim saopštenjima o izbacivanju nekoga iz benda nije ni bilo.

Naš poslednji koncert

- Poslednji smo koncert odradili u Posušju u Hercegovini. Razlaz je bio buran i očigledan, bend više nije postojao. Bilo je iluzorno očekivati da će Leinera neko obaveštavati o tome da više nije u bendu, što je i Štulić potvrdio u svom odgovoru'' - kaže Pađen, dodajući da bi trebalo da pročita celu knjigu kako bi detaljnije komentarisao njen nastavak.

On i Štulić su, kaže, na liniji i u dobrim su odnosima, “u onoj meri u kojoj odnos na daljinu može biti dobar”.

- Povremeno se čujemo. Džoni je očito osetio potrebu da mora reagovati na knjigu, što ja na njegovom mestu verovatno ne bih. Ali njih dvojica najbolje znaju kakav je bio njihov odnos, tako da ničije poteze ne osuđujem - rekao je.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima