≫ 

Prva liga hornista šalje podršku svim muzičarima sveta: "Uskoro ćemo ponovo svirati zajedno!"

Šesnaest kolega iz najboljih svetskih orkestara okupilo se u zajedničkom izvođenju Mendelsonove kompozicije

  • 1
Nikola Ćirić Nikola Ćirić / Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Nikola Ćirić, član Beogradske filharmonije, našao se među najboljim svetskim hornistima, učesnicima projekta kojim šalju poruku podrške svim muzičarima sveta.

Na inicijativu hornistkinje Melise Danas, okupilo se šesnaest kolega iz najboljih svetskih orkestara, u zajedničkom izvođenju Mendelsonove kompozicije uz koju poručuju:

- U znak solidarnosti sa svim muzičarima sveta, ponovo ćemo svirati zajedno uskoro!

Tako se, preko svog člana, Beogradska filharmonija našla na istom mestu gde i muzičari Metropoliten opere, Filadelfija orkestra, Koncertgebau orkestra, Londonskog simfonijskog orkestra, Izraelske filharmonije, Filharmonije Hong Konga i mnogih drugih vrhunskih ansambala.

- Kad sam dobio poziv od koleginice Melise Danas, hornistkinje iz Amerike koja trenutno živi i radi u Beču, bio sam počastvovan. Naći se pored takvih kolega u projektu je lepo priznanje, a takođe je divno videti da se naša Beogradska filharmonija našla rame uz rame sa najboljim orkestrima sveta - kaže Nikola Ćirić, prva horna Beogradske filharmonije, i dodaje:

- Projekat je rađen na vrhunskom nivou sa postprodukcijom zvuka, uz pomoć kolega koje se bave filmskom produkcijom i sl. Veoma sam ponosan što sam bio deo njega.

Video: Vodič kroz Filharmoniju: Otkrijte tajni prolaz u srcu Beograda i kako nastaje najbolja muzika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA