≫ 

"Ima samo jedan razlog koji me tera da se ovako pozdravim sa svima...": Poslednja poruka Morikonea

Morikone je svoju poslednju poruku napisao neposredno pre kobnog pada, kao da je osetio da mu se bliži kraj

  • 0
Ennio Morricone, Enio Morikone Foto: Tanjug/AP

- Ja sam, Enio Morikone, mrtav - reči su koje otvaraju poslednju poruku koju je napisao Enio Morikone, i koju je advokat Đorđo Asuma pročitao novinarima, piše italijanski Lagone.

Slavni maestro u poruci nastavlja:

- Tako da to najavljujem svim prijateljima koji su mi uvek bili bliski, kao i onima koji su malo udaljeni, a koje pozdravljam sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve imenovati. Ali, u posebnom pamćenju su mi Pepućo i Roberta, veliki prijatelji poslednjih godina mog života - nastavlja Enio i dodaje:

- Postoji samo jedan razlog koji me tera da se pozdravim sa svima na ovaj način: Želim privatnu sahranu. Ne želim nikoga da uznemiravam - pročitao je advokat.

- Želim da se s ljubavlju sećam svojih sestara i njihovih najmilijih i da im kažem koliko sam ih voleo. Intenzivan i dubok pozdrav mojoj deci, snahi, unucima. Nadam se da znaju koliko sam ih voleo. Poslednja, ali ne najmanja bitna, Marija. Naša izvanredna ljubav nas je objedinila i žao mi je da je napustim. Najteže mi je od nje da se oprostim.

Smrt, objašnjava Asuma, dogodila se u 2:20h zbog "postoperativnih komplikacija", nakon pada usled kog je Morikone prijavio slomljenu butnu kost.

- Kada je napisana njegova poslednja poruka? Napisao je pre nego što je pao, pre nego što se povredio. Očigledno je već osetio da nešto... - objašnjava Morikoneov advokat i dodaje:

- Sahrani će prisustvovati samo članovi porodice i možda jedan ili dva prijatelja. Želeo je da se sahrana održi u potpunoj privatnosti. Porodica još nije odlučila gde i kada će se održati, ali sam dobio ovlašćenje da čitam ovu poruku koju je Enio napisao vlastitim rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA