Yelena najavila novi album: Poslušajte singl "Mala Danka"

"...voli da se sanka..."

  • 0
Yelena, Mala Danka Foto: Promo

Pop džez pevačica i kantautorka, Lady Jelena, proslavila se već kultnim numerama Nikola i Slatka mala, da bi se, nakon duže pauze i muzičkog sazrevanja, vratila na scenu sa potpuno novim albumom koji će, pod novim umetničkim imenom Yelena, objaviti za Menart.

Yelena je kompozitor i tekstopisac svih numera na albumu čiji je producent Voja Aralica.

Yelenin studijski album najavljujemo za jesen, a prvi singl i spot sa njega koji vam predstavljamo je numera Mala Danka, koja na već karakterističan i duhovit  Yelenin način govori o prezaštićenoj devojčici koja se bori protiv odrastanja pod staklenim zvonom.

Spot Mala Danka snimljen je u Yeleninom stilu u saradnji sa snimateljem Vladimirom Jevićem sa kojim je radila i prethodne spotove Slatka mala i Čarobna bašta.

Yelena, Mala Danka Foto: Promo

Yelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila i da ostane. Shvatila je da rečima, glasom, i muzikom može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti.

Upadljiv kontrast njenim milozvučnim glasom i minimalističkim jazz-pop ritmovima predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama i neretko na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.

Yelena je studirala modu, grafički dizajn i animaciju. Svirke sa bendom je najčešće održavala po beogradskim klubovima kao što su Fest, Soul Society, Ciglana, KC Grad, i 2044. Na EXIt festivalu je svirala 2018, kao i na festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, i Bugarskoj. Prošle godine se pojavila na festivalu SEE Future London, u gradu gde je provela veliki deo studentskog života.

Pogledajte spot za pesmu Mala Danka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA