• 2

Nišvil sa publikom ili bez nje? Evo kada pada konačna odluka

Blagojević smatra da bi morao da se pronađe način da se izađe iz ove situacije, jer je kulturni i muzički život u potpunosti zamro u Srbiji

  • 2
Nišvil main stage

Nišvil main stage / Foto: Promo

Ovogodišnji Nišvil festival biće održan sa ili bez publike od 7. do 16. avgusta u Nišu, a odluka o tome biće doneta 1. avgusta i zavisiće od preporuka Kriznog štaba, rekao je za Tanjug direktor festivala Ivan Blagojević.

Blagojević kaže da je poslednja solucija da se festival održi bez publike, odnosno preko lajvstrima za jednu inostranu televizijsku stanicu, preko Nišvil kanala.

- Festival neće biti održan u istom formatu jer smo već sada otkazali dva prateća programa, jer njih smatramo veoma rizičnim. To su Midnajt džez dens i Hip hop stejdž, s obzirom da je tamo publika koja stoji. Mi ćemo se opredeliti pre svega za programe koji su sedeća varijanta - kaže Blagojević.

Sedeća varijanta su programi koji se odnose na muziku, teatar i film.

On pojašnjava da Nišvil može biti realizovan i sa 500 i sa 1.000 posetilaca, ali da bi idealna opcija bila da Krizni štab odobri 5.000 posetilaca.

Smatra da se sve mere fizičke distance mogu poštovati, biće napravljen razmak od pet metara između sedišta i poštovaće se sve preporučene preventivne mere.

Blagojević smatra da bi morao da se pronađe način da se izađe iz ove situacije, jer je kulturni i muzički život u potpunosti zamro u Srbiji.

Kao pozitivan primer navodi Veliku Britaniju koja je 11. jula dozvolila održavanje pozorišnih predstava i koncerata uz poštovanje fizičke distance.

- Mislim da i mi moramo ići u tom pravcu jer će čitava grana umetnosti izumreti, a sa tim i cela kreativna industrija. Kad već imamo otvorene restorane, ne vidim da je rizičnije održavanje pojedinačnih pozorišnih predstava ili koncerata na istoj toj udaljenosti - kaže Blagojević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola sa Begeja

    Ma sa publikom, nije opasno,opasne su samo demonstracije..!!!

  • Kiza

    Ne bi me cudilo da im ovo odobre. Kod nas i onako sve ide naopako

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima