≫ 

Nik Kejv pred jedinstveni onlajn koncert: "Svet je pao u jezivu, samoreflektujuću tišinu"

"Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju", ističe muzičar...

  • 0
Nick Cave Nik Kejv / Printskrin: YouTube/Nick Cave & The Bad Seeds

Iako publika sa nestrpljenjem iščekuje koncert Nick Cave and The Bad Seeds u beogradskoj Štark Areni 15. maja 2021. godine, ovog leta svi poštovaoci lika i dela dotičnog muzičara biće u prilici da pogledaju posebni onlajn koncert "Idiot Prayer" 23. jula u 20h.

U susret ovom ovom koncertu, Kejv je objavio i trejler kako bi na pravi način najavio predstojeći događaj.

- "Idiot Prayer" je proistekao iz koncerata koje smo održali u proteklih godinu i više dana. Na ovim koncertima voleo sam da sviram dekonstruktivne verzije svojih pesama, posebnu pažnju posvećujući rečima. Osetio sam kako ponovo otkrivam pesme i počeo sam da razmišljam o ulasku u studio i snimanju novih revidiranih verzija - kaže Kejv.

On podseća da je u tom trenutku svet otišao u izolaciju, a The Bad Seeds svetska turneja je odložena za 2021. godinu, studiji su se zatvorili, koncertni prostori takođe.

- Svet je pao u jezivu, samoreflektujuću tišinu. Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju; i tako smo počeli da prikupljamo mali tim, uključujući sjajnog reditelja Robija Rajana, čoveka za zvuk Doma Monksa i montažera Nika Emersona, sa intencijom da film snimi čim se za to stvore uslovi - istakao je slavni muzičar.

Kejv dodaje da je "Idiot Prayer" finalni film i svojevrsni blistavi vrhunac trilogije koja uključuje još dva ostvarenja "20.000 Days on Earth" i "One More Time with Feeling".

"Idiot Prayer" je, kaže, molitva u praznini, u praznoj Aleksandra palati, dodajući da se nada da će publika uživati bar onoliko koliko je on uživao dok je snimao ovaj koncert.

Koncert je snimljen u toku juna u Aleksandra palati u Londonu, a na ovom jedinstvenom nastupu publika širom sveta će imati priliku da gleda i sluša Kejva kako svira pesme iz njegovog velikog muzičkog opusa, uključujući i neke retke numere koje će izvesti po prvi put.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA