≫ 

Najveća greška karijere Bilija Ajdola i Brajana Ferija? Odbili su pesmu koja je postala svetski hit

Iako je odbio pesmu, Bili je snimio ovu numeru, a fanovi tvrde da zvuče odlično

  • 2
Bryan Ferry, Brajan Feri, Bili Ajdol, Billy Idol Brajan Feri, Bili Ajdol Foto: Guliver/Getty Images/Kevin Winter, Telegraf

O karijerama Bilija Ajdola i Brajana Ferija ne treba posebno razglabati, budući da su ove muzičke zvezde otpevala brojne svetske hitove. Ipak, oni su načinili i jednu veliku grešku. Možda i najveću svojih karijera, bar tako misle fanovi.

Naime, Bili i Brajan nisu želeli da snime čuvenu numeru "Don't You (Forget About Me)", koja je na kraju "otišla" kod grupe "Simple Minds" i postala svetski hit.

Naime, kreator pesme Kit Forsi ponudio ju je prvo Feriju, a zatim Ajdolu, ali su oni odbili. Forsi se divio grupi "Simple Minds", te je odlučio da numeru ponudi njima.

Ono što je bila pozitivna okolnost je ta što je ovaj bend želeo da snimi neku svoju pesmu i da se probije na američko tržište. A numera "Don't You (Forget About Me)" je bila pun pogodak, na kraju se ispostavilo.

Međutim, tokom snimanja te pesme u studio u severnom Londonu nije se verovalo da će ova pesma dostići svetsku slavu. Džim Ker, frontmen grupe, otpevao je ono njegovo čuveno "la,la,la" u numeri "Don't You (Forget About Me)". Pesma je "dorađena" i napraljen je svetski hit.

Poslušajte pesmu "Don't You (Forget About Me)" grupe "Simple Minds":

Ono što je zanimljivo jeste da je Bili Ajdol snimio svoju verziju te pesme, koja je završila na njegovoj kompilaciji najvećih hitova. Fanovi tvrde da zvuči odlično, baš u njegovom fazonu.

Poslušajte je i vi:

Video: Ko je Tomi za noć dao 38.000 evra: Oborili smo rekord, vadio je i onaj što ne da više od 300€!

(Vladimir Đorđevjć)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajrus the vajrus

    25. jul 2020 | 09:10

    Nema glas Bili Ajdol, zvuči kao ubrzana ploča. Džim Ker je otpevao tako da niko drugi ne može bolje.

  • Zoran

    25. jul 2020 | 09:18

    jakapa pesma ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA