Održan prvi dan Nišville 2020 ONLINE festivala

Program prvog dana festivala je zatvorio tradicionalni romski Orkestar Žarka Stamnekovića programom posvećenim Šabanu Bajramoviću

  • 0
Nišville 2020 ONLINE Foto: Promo Nišville/Zoran Ćirić

U sklopu programa Nišville 2020 ONLINE koji je sinioć počeo na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi – bez prisustva publike, ali uz live streaming putem nisville web sajta – u sklopu programa Nišville jazz teatar

izvedene su predstave "Crvenkapa" u izvođenju Pan Teatra i "Tri sestre i Nataša P" u izvođenju trupe "Art Media" i u saradnji sa Nacionalnim operom i baletom Serverne Makedonije.

Muzički deo programa otvorio je najbolji albanski džez sastav Kaba Project Ajs, koji je nedavno objavio album jazz aranžmana tradicionalnih pesama „JalbaniaZZ“ snimljen na Roccela festivalu u Italiji.

Najaktivniji srpski gipsy swing sastav "Dejan Krsmanović Trio" predstavio se autorskim programom koji je već privukao pažnju i inostranih producenata među kojima je i čuveni Jon Larson inače vođa čuvenog

sastava Hot Club De Norvege“.

Program prvog dana festivala je zatvorio tradicionalni romski Orkestar Žarka Stamnekovića programom posvećenim Šabanu Bajramoviću.

Inače, organizacioni tim Nišville jazz festivala se izvinjava svim gledaocima livestream prenosa, zato što se zbog velike posete Nišville sajtu - program prekidao u više navrata. Stručna ekipa uupravo radi na povećanju kapaciteta gledanosti, a programi izvođeni uveče, ovih dana će u dnevnim satima moći da se na istom linku http://nisville.com/live-stream/ gledaju kao snimci.

Večeras na festivalu (petak 14. 08.)

Druge festivalske večeri (petak, 14. Avgust) biće izvedene predstava za decu „Crven nosić“ Pan Teatra i "Izolationist" trupe New Network, a zatim slede nastupi sasatav „Galeas“ britanskog gitariste italijanskog porekla Antonia Marzinotta, world music sastav „Balkanophonia“ koji predvodi Nikola Starčević – istovremeno i član porodičnog gitarskog trija Balkanske žice, a prograv zatvara blues band „Slide Ride.

Program počinje u 20:00 i može se direktno pratiti putem linka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA