≫ 

Zašto Deep Purple na koncertima više ne izvodi pesmu "Child In Time"?

Grupa Deep Purple poslednji put je ovaj klasik izvela uživo 30. aprila 2002. u Džakarti

  • 1
Deep Purple Deep Purple / Foto: Profimedia/AFP

U nedavnom intervjuu za Noise11.com, basista grupe Deep Purple, Rodžer Glover, progovorio je o razlozima zbog kojih Jan Gilan više ne želi da izvodi pesmu “Child In Time”.

– To se desilo pre mnogo godina. Povukao je liniju u pesku. Rekao je: “Više ne želim da izvodim ovu pesmu”. I to je bila njegova lično odluka i mi moramo da se pridržavamo, jer on je naš pevač i mi to poštujemo, prenosi Headliner.

– Pesmu smo napisali kada smo imali 24 godine, a kada imaš 24 neke stvari možeš da uradiš drugačije nego sa 74 – nastavio je Glover.

– Mislim da je na to uticala i nekadašnja politika u bendu. Jedne večeri Gilan nije mogao da nastavi i rekao je: “Prehlađen sam. Ne mogu da pevam “Child In Time” večeras”. A Riči (Blekmur, tadašnji gitarista benda) je započeo. Naravno, publika je poludela, a Jan je bio prisiljen da je otpeva. Tako da je i to uticalo. Kako je Jan postajao stariji pokušao je da je izvede, ali nismo želeli da varamo s najvišim harmonijama da ih izvodimo na sempleru ili gitari i tada je rekao: “To je to. Neću pevati ovu pesmu više nikada”. Nije da nije ponosan na nju, samo više ne želi da je peva. A to se desilo, ne znam koliko je vremena prošlo… deset – petnaest godina – zaključio je Glover.

Grupa Deep Purple poslednji put je ovaj klasik izvela uživo 30. aprila 2002. u Džakarti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qga

    27. avgust 2020 | 16:08

    Zato sto ne moze niko da ga otpeva.. Playback is not an option!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA