Massimo Savić i Vasil Hadžimanov pod otvorenim nebom Kalemegdana

U toku pandemije, Hadžimanov je objavio digitalni album sa saradnicima, a održao je i onlajn svirke putem svoje Fejsbuk stranice

  • 0
NISVIL ONLAJN ZAVRSEN Vasil Hadžimanov / Foto: Tanjug/Nišville Jazz festival/Zoran Ćirić

Džez pijanista Vasil Hadžimanov i hrvatski pop muzičar Massimo Savić će u septembru održati koncerte u beogradskom klubu pod otvorenim nebom - BitefArtCafe na Kalemegdanu, kod teniskih terena Partizana.

Prvi je po datumu Hadžimanov, koji će sa svojim bendom nastupiti 10. septembra, nakon dva odlaganja koncerta usled korona virusa. Najpre koncert mu je bio zakazan u maju, zatim u julu, i oba su morala biti pomerena za bolje dane, i konačno se desio i siguran termin za četvrtak veče od 22h.

Etno džez umetnik nastupiće kao za sada jedini učesnik festivala Musicology Barcaffe Sessions, a inače je redovni gost ovog lanca Bitef klubova, jer je i na Letnjoj i Zimskoj pozornici, na Paliluli rado viđen gost kao solista, deo raznih trija, ili sa originalnim bendom.

U toku pandemije, Hadžimanov je objavio digitalni album sa saradnicima, a održao je i onlajn svirke putem svoje Fejsbuk stranice. Prethodne sedmice nastupao je, takođe, putem interneta na festivalu "Svet muzike" u Sirogojnu, ali i na Džez festivalu u Kragujevcu.

Prodaja ulaznica može ići preko sajta ili u samom klubu, po ceni od 700 i 1.000 dinara.

Zanimljiva je činjenica da je to veče 10. septembra veoma produktivno za održavanje koncerata, jer će svoje svirke imati i bluz dama Katarina Pejak (klub Bluz i Pivo), Jana Vuković (KC Grad), kao i bend (Ne)normalni (Bašta kluba "Fest").

Masimo Savić, Beograd, koncert Massimo Savić / Foto: ATA Images

Sa druge strane, Massimo stiže ove godine na nestandardan način i u nestandardnom terminu 16. i 17. septembra, jer je uvek nastupao za svoj rođendan, 6. juna, što sada nije bilo moguće.

Zakazani koncert u junu morao je biti odložen do nepoznatog datuma, i sada prvi put gospodin pop muzike peva dve noći zaredom, jer je običaj imao dva puta da nastupa samo u Zimskom Bitefu.

Drugi prostor, koji lider bivše grupe Dorian Gray redovno osvaja u Beogradu, jeste Sava centar, u kome za sada nema koncerata, još je rano zbog Covida-19.

Organizatori BitefArtCafe-a otkrivaju da su za sve vreme vanrednog stanja bili sa Massimom u prepisci, na temu da li će uspeti da se održi koncert, i pevač je bio posebno tužan jer nije hteo da se pomiri sa tim da ove godine neće pevati u Srbiji.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA