≫ 

Hit Ejmi Vajnhaus "Rehab" je autobiografski: Poznata pesma je nastala spontano, tokom šetnje

Pesma "Rehab" postala je svetski hit i veoma je popularna i dan danas

  • 3
Ejmi Vajnhaus Ejmi Vajnhaus Printskrin: Youtube/Amy Winehouse

Na današnji dan, 14. septembra 1983. godine, rodila se čuvena Ejmi Vajnhaus. Pevačica, koja je preminula 23.jula 2011. u 27 godini života, imala je sjajnu karijeru i brojne hitove, među kojima se i numera "Rehab".

Ono što je zanimljivo jeste da ova pesma autobiografska. Naime, otac Ejmi Vajnhaus je svojevremeno u intervjuu za časopis "The Sun" naveo da njegova ćerka nije alkoholičar, ali je priznao da mnoge singl devojke njenih godina nekad preteraju u piću.

Naime, pevačica se jednom prilikom, kada je raskinula sa dečkom, napila i povredila glavu. Kako su preneli pojedini mediji, menadžment kompanije za koju je radila Ejmi terala je Vajnhausovu na rehabilitaciju, što je ona odbila.

Od ove situacije nastao je i čuveni stih:  "They tried to make me go to rehab, I said no, no, no".

Sama pesma "Rehab" je nastala spontamo, što je svojevremeno objasnila i Ejmi 2007. godine u intervjuu za "Daily Mail". I to tokom šetnje u Njujorku.

- Šetala sam ulicom sa Markom Ronson, koji je producirao moj poslednji album. Pevala sam naglas. Bilo je otkačeno - pričala je Ejmi.

Na pitanje da li je pevala i "no, no, no", Vajnhausova je potvrdila.

- Da, pevala sam ceo stih tačno onako kako je ispalo na ploči! Mark se smejao i pitao me je ko je napisao pesmu, jer mu se dopalo. Rekla sam mu da sam to upravo izmislila. On me je ohrabrio da od toga napravim pesmu, a za to mi je trebalo pet minuta. Nije bilo teško - rekla je Ejmi i dodala da je menandžment kompanije u kojoj je tada bila tražila da ode na rehabilitaciju. Što je, prema njenom priznanju, i odbila.

Pesma "Rehab" postala je svetski hit i veoma je popularna i dan danas.

Ejmi Vajnhaus - "Rehab":

Video: Ovaj čovek čini čuda sa Rubikovim kockama!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    14. septembar 2020 | 21:00

    Vi pisete o nekoj pevacici koja je gostovala u Srbiji a nije ni pocela ni zavrsila nastup.jedno je uzivo a drugo je da neko pored silnih kompjutera navodno nesto otpeva.imamo takvih kod nas i previse kao Kija ili Luna itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA