Bila je Adel pre Adel: Alison Moje je zvezda osamdesetih, a njeni hitovi se i dan danas rado slušaju

Britanska pevačica dala je doprinos svetkoj muzici

  • 1
Alison Moje Alison Moje Printskrin: Youtube/Alison Moyet

Mali broj pevačica i pevača može da se pohvali da ima autentičan glas. Alison Moje neko ko to ima. Mnogi ljudi kažu da je bila Adel pre Adel, budući da ima sjajne i moćne vokalne sposobnosti.

Alison se rodila 18. juna 1961. godine i odrastala u Bazildonu, gradu iz kojeg inače potiče slavna grupa "Depeche Mode". Muzičku karijeru započela je krajem sedamdsetetih godina prošlog veka, a svetsku popularnost stekla kada je bila deo sastava Yazoo.

Oformila ga je zajedno sa nekadašnjim klavijaturistom Vinsom Klarkom. Napravili su dva studijska albuma, a svakako najveći hit bio je "Don't Go" iz 1982. godine.

Yazoo - "Don't Go":

Yazoo je rasformiran 1983. godine. Vins Klark je postao član grupe "Erasure", a Alison je otpočela solo karijeru, koja je posebno bila uspešna tokom osamdesetih.

Pesme poput "Invisible" i "All Cried Out" bile su primećene od strane svetske javnosti, a planeta je mogla da se uveri kakav fantastičan glas ima Alison Moje.

Poslušajte "All Cried Out", klasik iz osamdesetih u izvođenju Alison Moje:

Nije izostao ni poziv na čuveni muzički događaj "Live Aid", a Alison je zajedno sa Polom Jangu, na krcatom stadionu "Vembli" 13. jula 1985. godine izvela pesmu "That's The Way Love Is":

Tokom osamdesetih, Mojeova je imala još jedan uspešan hit "Is This Love?":

Devedesete nisu bile tako uspešne za Alison, ali se tokom dvehiljaditih vratila na scenu i počela ponovo da ide na turneje. Za sada, izbacila je devet studijskih albuma.

Pogledajte kako je Alison Mojet otpevala hit "Don't Go" na koncertu u Minhenu u julu 2019. godine:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA