• 0
 ≫ 

Pod otvorenim nebom, bez osvetljenja: Ponoćni koncert orkestra "Muzikon" na terasi Kvake 22

 ≫ 

Publika će moći da čuje dela Prokofjeva, Šostakoviča, kao i kompoziciju Maje Bosnić za muzičare sa telefonima – "The Upgrade"...

  • 0
Koncerti Muzikon

Muzikon / Foto: hooloovoo.rs

U duhu sezone, orkestar Muzikon organizuje još jedan koncert koji se poigrava sa formom izvođenja klasične muzike, koja pronalazi svoje mesto na različitim mestima, u različito vreme.

Nakon uspešnog koncerta u Botaničkoj bašti, ponoćni koncert Midnight Makes Sense će biti održan na terasi Kvake 22 za 50 posetilaca. Pod otvorenim nebom, bez osvetljenja, publika će moći da čuje dela Prokofjeva, Šostakoviča, kao i kompoziciju Maje Bosnić za muzičare sa telefonima – The Upgrade (u izmišljenoj čekaonici iz ne tako daleke budućnosti).

Muzikon 2020

Foto: Promo

Koncert će biti održan u petak, 25. septembra u 23:30h, na terasi umetničkog prostora Kvake 22. Vrata su otvorena od 22h.

Zbog epidemioloških mera broj karata je ograničen na 50.

 

Program:

S. Prokofiev – Vision Fugitives

D. Shostakovich – Chamber Symphony

M. Bosnić – The Upgrade (2017)

Maja Bosnić (Srbija, 1985) je kompozitor eksperimentalne konceptualne muzike iz Beograda. Privlače je apsurdna rešenja, ograničene mogućnosti, neočekivani raspleti, tretiranje instrumenata kao „redi-mejd” objekata i tretiranje svakodnevnih predmeta kao muzičkih instrumenata.

Muzikon 2020

Foto: Promo

Doktorirala je kompoziciju u klasi profesora Rodžera Redgejta na Goldsmiths univerzitetu u Londonu (Velika Britanija). Piše muziku za različite ansamble, orkestre, elektroniku i višemedijske projekte i njene kompozicije su do sada izvođene na umetničkim i muzičkim festivalima, među kojima su: Impuls (Austrija), CTM Festival, The International Summer Courses for New Music Darmstadt, The Festival of Young Artists Bayreuth (Nemačka), Muzika ovde i sada, Međunarodna tribina kompozitora, Aprilski susreti, KOMA – Kompozicije mladih autora (Srbija), International Youth Arts Festival u Kingstonu na Temzi, Forum kompozitora u Londonu (Velika Britanija), Sites + Subjects u Plovdivu (Bugarska), Timsonia 2018 festival nove muzike u Temišvaru (Rumunija) i Dilijan akademije za novu muziku na Mikonosu 2019 (Grčka), gde je njenu kompoziciju izveo znameniti ansambl za novu muziku Klangforum Wien.

Koncerti Muzikon

Muzikon / Foto: hooloovoo.rs

Njena dela su izvođena su na više mesta u Evropi i podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Goethe-Institut u Beogradu, udruženja Urban Inkubator i Evropske kulturne fondacije. Dobitnik je stipendija Fonda za mlade talente Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije (2008/09 – 2012/13), festivala Donaueschinger Muziktage 2014, kao i stipendije In memoriam Iannis Xenakis Delian Academy for New Music.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u oblasti savremenog stvaralaštva za 2020. godinu.

Video: „Bah 335” - prvi koncert u Kolarcu nakon šest meseci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima