≫ 

On je bio ubica, a ona njegova žrtva: Bio je opsednut njome sve dok nisu snimili kultni hit

"Sve što sam ikada uradila sa njim bilo je tako nežno, epski i intimno. Ušao je u moj život na prelep način"

  • 1
Kajli Minog, Where The Wild Roses Grow / Printskrin: YT/ Nick Cave & The Bad Seeds

Pre tačno 25 godina Nik Kejv i Kajli Minog snimili su svoj sada već kultni duet "Where the Wild Roses Grow" i započeli jedno od najmanje očekivanih prijateljstava u popularnoj muzici.

Putevi ovo dvoje Australijanaca ukrstili su se ranih 1990-ih kada je tadašnjeg dečka Kajli Minog, Majkla Hačensa, Kejv pitao za pomoć da snimi duet sa Kajli.

- Majkl mi je rekao: "Moj prijatelj Nik želi da snimi pesmu sa tobom". Nisam znala ko je Nik Kejv. Odogovorila sam: "O, to je slatko" - kazala je pop ikona sa osmehom na licu.

Kejv je u to vreme već imao pesmu "Where the Wild Roses Grow" spremnu za Kajli. Verovao je da je ona savršen partner da iznese emocije ove numere.

-  "Where the Wild Roses Grow" sam napisao sa Kajli na umu. Dugo sam želeo da napišem pesmu za nju. Bio sam pomalo opsednut njome punih šest godina. Napisao sam joj nekoliko pesama, ali nijedna nije bila dostojna da joj je dam. Tek kada sam napisao ovu pesmu, koja je dijalog ubice i njegove žrtve, shvatio sam da konačno imam pravu pesmu za Kajli.

Poslao joj je kasetu i pevačicu zainteresovao za svoju estetiku.

- Prvi put sam upoznala Nika u studiju u Melburn. Pročitala sam njegou biografiju da bih ga bolje razumela. Bilo je tu interesantnih stvari - rekla je Kajli.

Pesma je objavljena 2. oktobra 1995. godine, a teško je pobrojati sve nagrade koje je dobila i uticaj koji je izvršila na muziku.

"Where The Wild Roses Grow" postala je komercijalno najuspešnija koju su Bad Seeds ikada snimili, a iako se nikada nije našla na Kajlinim studijskim albumima, ubraja se i u njene najveće hitove. Minog je javno zahvaljivala Kejvu jer je promenio način na koju je sitnu plavušu moćnog glasa javnost gledala.

- Sve što sam ikada uradila sa njim bilo je tako nežno, epski i intimno. On je fantastičan i lako ga je voleti. Ušao je u moj život na prelep način - kazala je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    4. oktobar 2020 | 01:01

    Predivna, a opet, s druge strane, jako uznemirujuca pesma! U svakom slucaju, remek - delo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA