≫ 

Bajaga i Instruktori predstavili svoj 13. album, a pesme ćete odmah prepoznati

Novi studijski album Bajage i Instruktora - "Ovaj svet se menja"

  • 2

Novi, 13. studijski album Bajage i Instruktora, po imenu Ovaj svet se menja, predstavljen je juče, 8. oktobra. 

Album su zajednički objavile dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i Croatia records i sadrži devet numera.

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića, iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom Kovida-19 i snimili izdanje gde većinu materijala čine pesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače ili za film, pozorište i TV.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića Tvoje oči i Moja draga, kao i Ja sam se ložio na tebe, koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, zatim Ni na nebu ni na zemlji- naslovna pesma iz istoimenog filma. Snimljena je i tema iz TV serije Otvorena vrata, a numeri Mladost iz pozorišne predstave Ženidba i udadba je izmenjen tekst - gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno izazvati posebne emocije.

Na ovom albumu Bajage i Instruktora gostuju i frontmen benda Irie FM, Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjar). Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Osim što je kao muzičar učestvovao na ovom Bajaginom albumu, Vukašin Marković je i potpisnik dizajna omota albuma koji je koncipiran tako da podseća na stranice pasoša.

Uz naslovnu pesmu Ovaj svet se menja (koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot), tu su još dve numere nastale ove godine, za film Hotel BeogradPublici je već dobro poznata Darjasa Milošem Bikovićem a pesma Kako se to naziva čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja.

Koncertna promocija albuma će se odvijati u skladu sa razvojem situacije u vezi sa pandemijom kovid-19, a jedan od prvih koncerata je zakazan za 17. oktobar u zemunskom klubu Fest.

Video pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA