• 0

Garbijel Felc i serenade u Beogradskoj filharmoniji: Na repertoaru dela Dvoržaka i Čajkovskog

Koncert je posvećen nedavno preminulom violončelisti Filharmonije - Nebojši Mrđenoviću...

  • 0
Gabrijel Felc, Beogradska filharmonija

Foto: Promo

Šef-dirigent Gabrijel Felc ponovo predvodi filharmonijski orkestar na tri koncerta 15. 16. i 17. oktobra od 20h, u sali Beogradske filharmonije. Prvi koncert se posvećuje nedavno preminulom kolegi, violončelisti Nebojši Mrđenoviću.

Na programu su dve serenade za gudački orkestar A. Dvoržaka i P. I. Čajkovskog. Prva je danas jedno od najpopularnijih Dvoržakovih ostvarenja, a Čajkovski je za svoju Serenadu govorio da je delo koje je napisao iz srca i smatrao je jednom od najvrednijih kompozicija.

Novi nastupi sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom nastavak su sezone i filharmonijskog koncepta „Muzika svuda“. Kao i prošlog meseca, koncerti u sali se snimaju, a snimci programa se slušaju van koncertne dvorane, na neobičnim mestima.

Tako se prethodno izvedena muzika Mocarta već čuje u poštama, različitim poslovnicama, vozilima, kol-centrima, a filharmonijska #MuzikaSvuda se širi i na knjižare, parkove, zdravstvene ustanove, salone – svugde gde je publici lako dostupna.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima