≫ 

Madona je očarala hitom "Hung Up": Pre toga je priznala da je morala da moli grupu ABBA za dozvolu

Kraljica popa je otkrila detalje koji su bili nepoznati javnosti

  • 2
Madona, ABBA Foto: Tanjug/AP, Guliver/Hulton Archive/Getty Images

Pevačica Madona otkrila je da je pisala pismo članovima grupe ABBA u kojem ih je molila da koristi njihovu muziku za jednu njenu pesmu.

Naime, kraljica popa je zatražila dozvolu da sempluje čuveni hit švedskog sastava "Gimme, Gimme, Gimme (A Man After Midnight)" za potrebe njene tada nove numere "Hung Up".

Ono što je bilo problematično za Madonu je to što su tekstopisci i članovi grupe ABBA Beni Anderson i Bjorn Ulveus retko kada dozvoljavali drugim pevačicama i pevačima da koriste njihove pesme.

Međutim, kraljica popa je htela da ispuni svoju zamisao, pa je za časopis "The Attide" otkrila šta je uradila.

- Poslala sam emisara u Stokholm sa pismom i zapisom (Madona je poslala pesmu "Hung Up" kako bi članovi grupe ABBA mogli da čuju kako bi zvučala pesma, prim,aut) i molila ih i govorila im kako cenim njihovu muziku, i navela sam im da je to omaž njima, što je sve tačno - rekla je Madona i dodala da Beni i Bjorn nisu odmah odgovorili, jer su morali da razmisle o svemu:

- Nikad ne dozvoljavaju drugima da sempluju njihovu muziku. Mogli su da kažu ne. Hvala Bogu, nisu - rekla je kraljica popa.

U međuvremenu, Beni Anderson je objasnio zašto je prihvatio Madonin zahtev:

- Dobijamo puno zahteva od ljudi koji traže da koriste naše pesme, ali, normalno, kažemo ne. Ovo je drugi put kada smo dali dozvolu. Rekli smo "da" ovog puta, jer se divimo Madonu veoma. Ona ima petlje - rekao je Beni.

Inače, grupa ABBA je prvi put dozvolila grupi "The Fugees" da sempluju hit "The Name of the Game" za potrebu njihovog signla "Rumble In The Jungle".

Madona - "Hung Up":

ABBA - "Gimme, Gimme, Gimme (A Man After Midnight)":

Video: Madona upala na skup protiv rasizma u Londonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA