• 2

Serija koncerata za hrabru Aniku, devojčicu kojoj treba skupoceni lek koji košta 2,1 milion dolara

, Telegraf

Na koncertima će svirati Partibrejkersi, Kanda, Kodža i Nebojša, S.A.R.S, Eyesburn

  • 2
Anika Manić

Foto: Facebook/Za Anikin dug i lep život

U bašti kluba Fest biće održana serija humanitarnih koncerata "FEST #ZaAniku" na kojima će se prikupljati sredstva za lečenje male Anike Manić. Naredne nedelje nastupiće Partibrejkersi, Eyesburn, S.A.R.S, Kanda Kodža i Nebojša i još nekoliko bendova.

U utorak, 27. oktobra od 19 h nastupiće S.A.R.S., KANDA KODŽA I NEBOJŠA i MAIKA. Ulaz je 1.200 dinara. Dan kasnije, u sredu, 28. oktobra od 19 h sviraju Bestbeat, Fuzzbox i Vis Limunada, a ulaz je 1.000 dinara.

U četvrtak, 29. oktobra u 19 h za Aniku će svirati Partibrejkers, Eyesburn i Mooncage. Ulaz je 1.200 dinara. Sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica za ove koncerte biće uplaćena za lečenje devojčice.

U petak, 30. oktobra u 19.30 h nastupiće Atheist rap, Prti Bee Gee i Vizelj. Ulaz je 800 dinara. Novac je takođe namenjen za Anikino lečenje.

Anika Manić je devojčica koja boluje od retke, progresivne i terminalne neuromuskulatorne bolesti sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba – zove se spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1. Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo nijedna. SMA je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Kako nemaju od čega da se hrane, ovi neuroni, koje prenose impulse ka mišićima, umiru. A mišići, pošto ne dobijaju signal da se pokreću, miruju i atrofiraju. To počinje sa velikim grupama mišića kao što su ruke, noge, vrat, ali posle nekog vremena atrofiraju i mišići za gutanje, kašljanje i disanje.

Anika je imala sreću, ako se to može reći za bilo koga sa ovom bolešću, da je rođena u vreme kada postoji nešto što može da se uradi. Od svog drugog meseca Anika prima "spinrazu", terapiju koji može da uspori progres bolesti. Na žalost, kako vreme odmiče, Anikino disanje i gutanje su sve slabiji i potrebno je sve više aparata i pomoći da se Anika održi u životu.

Ali nada postoji! Genska terapija "zolgensma" daje nadu da Anika prodiše punim plućima, povrati snagu da jede i govori. Dosad prikupljeni podaci o Zolgensmi snažno ukazuju na efikasnost genske terapije na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje koji kod Anike sve više slabe. Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila ”novi gen” koji će od tada proizvoditi protein koji joj nedostaje za život.

Prikupljeni novac će se iskoristiti za kupovinu "zolgensma" genske terapije i troškove lečenja, kao i za putne troškove i smeštaj.

Anikina porodica se obraća svim dragim ljudima dobre volje da u ovome pomognu.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Za Anikin dug i lep život na Fejsbuku.

Video: Roditelji male Anike Manić, obolele od spinalne mišićne atrofije

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majka

    Gde su Ceca, Brena i ostali da pomognu. Oni se baskare na jahti i Kupru a da doniraju sto je za njih malo za Aniku bi bilo mnogo. A i država bi mogla da pomogne!

  • Boža zemunac

    Živa bila lepoto i Bog te čuvao.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima