≫ 

Velika proslava 40 godina novog talasa: Objavljen video za pesmu "Ona se budi" Šarla Akrobate

Objavljivanje lyric videa biće realizovano u toku novembra, desembra i januara, sve do objave reizdanja

  • 0
Šarlo Akrobata, Ona se budi, lyric video Insert iz lyric videa "Ona se budi" / Printskrin: YouTube/Croatia Records

S početkom 2021. godine počinje i velika proslava 40 godina novog talasa, koja će prvenstveno biti obeležena s četiri luksuzna vinilna reizdanja kultnih novotalasnih albuma: Šarlo akrobata, Idoli i Električni orgazam"Paket aranžman", Šarlo akrobata "Bistriji ili tuplji čovek biva kad…", Električni orgazam "Električni orgazam" i Haustor "Haustor", piše Ravno do dna.

Uz reizdanja u pripremi su i brojni drugi propratni sadržaji kao što je box set "100 originalnih pesama – Novi talas/val", a sledeće godine biće objavljena i kompilacija posvećena ženama u novom talasu. Uz to, CroRec Digital krenuo je s velikom kampanjom izrade i objavljivanja lyric videa pesama koje su deo spomenutih vinilnih reizdanja.

Kako se uspomena na novi talas ponovo budi, kampanja je započela lyric videom za veliki hit Šarla akrobate "Ona se budi". Objavljivanje lyric videa biće realizovano u toku novembra, desembra i januara, sve do objave reizdanja.

Što se tiče samih vinilnih reizdanja, sadržaće retke fotografije, tekstove direktnih aktera novog talasa, arhivsku dokumentaciju Jugotona, odnosno Croatia Records-a, i konačno remasterizovane snimke s originalnih magnetofonskih traka koje je radio Goran Martinac. Izdanja će se nalaziti u bogato opremljenom gatefold-u s knjižicom i kodovima za preuzimanje mp3 verzija pesama, dok će omoti u celosti biti restaurirani u saradnji s grafičkim dizajnerom Darkom Kujundžićem.

Albumi će biti objavljeni na 180-gramskim vinilima u različitim bojama, "Paket aranžman" na crvenom, Šarlo akrobata na belom, Električni orgazam na žutom i Haustor na crnom vinilu.

Reizdanja su planirana za kraj januara 2021. godine.

Pogledajte lyric video za "Ona se budi" Šarla Akrobate:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA