≫ 

Bob Dilan prodao sve pesme i istorijskim ugovorom zaradio više od 300 miliona dolara

U pitanju je najveća akvizicija za autorska prava u istoriji muzike

  • 3
Bob Dylan, Bob Dilan Bob Dilan / Foto: Tanjug/AP

Universal Music kupio je autorska prava na pesme muzičara Boba DilanaTa grupa je ugovorom postala vlasnik autorskih prava više od 600 pesama Boba Dilana, jednog od najpoznatnijih muzičara sveta koji je 2016. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost.

List "Njujork Tajms" piše da je u pitanju iznos veći od 300 miliona dolara. U pitanju je najveća akvizicija za autorska prava u istoriji muzike.

Universal Music sada poseduje prava na muzičke hitove 60-ih godina, kao što su "Blowin’ In the Wind", "The Times They are a-Changing" i "Like a Rolling Stone".

Na spisku su i novije Dilanove pesme, kao što je "Murder Most Foul", pesma-poema od 17 minuta koja govori o ubistvu američkog predsednika Džona Kenedija.

Dilan (79), kome je pravo ime Robert Allen Zimerman, kultna je ličnost generacije 60-ih i jedan od najvećih kantautora 20. veka.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole Kostic

    13. decembar 2020 | 10:45

    Kakav genije! Bravo majstore , zasluzio si ! Nobelovac Roker! LJudi malo je reci sreca , malo je reci zadovoljstvo, malo je reci radost... ovaj covek je GENIJE..UMPG ponovo pokazuje da je najveci da ima ozbiljan katalog. Svaka cast cestitamo obema stranama.

  • Srboljub

    8. decembar 2020 | 13:59

    A ko će da ih peva? Dilan sada mora da im plati kada hoće da uh peva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA