Potvrđeno - Placebo u junu na Arsenalu

Placebo će biti hedlajner Arsenala 2021, koji će biti održan pod sloganom "Snažno uz muziku"

  • 0
Placebo Placebo / Foto: Arsenal Fest 2021

Svetski značajni alternativni bend Placebo, poznat po hitovima kakvi su "Every You Every Me", "The Bitter End", "Special Needs" i "Song To Say Goodbye", potvrdio je da će nastupiti na Arsenal Festu, koji će biti održan 24, 25. i 26. juna 2021. godine u Kragujevcu!

Placebo gitariste i pevača Brajana Molka (Brian Molko) i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa, panka, gotike, grandža i glam roka, sviraće 24. juna na Main Stage-u kao hedlajner Arsenala 2021, koji će biti održan pod sloganom "Snažno uz muziku".

Gogol Bordello Gogol Bordello / Foto: Daniel Efram

- Poruka koju nosimo gde god da idemo da sviramo koncert je poruka tolerancije, razumevanja i prihvatanja, i to je baš divna stvar, jer je veoma rano Placebo postao bend za otpadnike, neprilagođene... Nismo tome stremili u početku, ali se tako desilo, pošto smo ja i Stefan odrastali sa osećajem da se ne uklapamo. Zahvaljujući tome što smo iskreni i otvoreni, postali smo zanimljivi velikom broju ljudi, koji su osećali da ne postoji glas koji im se obraća. To se nastavlja i danas, i stvarno je velika zajednica narasla oko nas, koja se poistovećuje sa onim što mi predstavljamo - rekao je jednom Molko.

Prve večeri na Main-u potvrdila je nastup i visokoenergetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello. Na glavnoj festivalskoj bini 25. juna balkan-ska-pank-rege ekstravaganca Dubioza kolektiv proslaviće jubilej - deset godina od nastupa na prvom Arsenalu 2011. Druge večeri na Arsenalu nastupa i pionir Balkan Beat-a Džajkovski (Djaikovski), a potvrđeno je i da će završne, treće večeri 26. juna na Main-u, prvi put u Srbiji, svirati svetski čuveni virtuoz gitare Yngwie Malmsteen.

Veliki napori su uloženi da, zbog pandemije Kovid-19 odloženi prvobitni program Arsenala 10 bude u celosti prebačen za Arsenal 2021, ali zbog nemogućnosti da budu usklađeni novi datumi u Kragujevac ipak neće doći planirani Sum 41 i Still Corners. Arsenal će u nedeljama koje su pred nama postepeno objavljivati i brojne ostale učesnike festivala, koji se tradicionalno održava u prostoru na otvorenom unutar istorijskog "Kneževog arsenala", fabrike municije iz 19. veka smeštene nedaleko od centra Kragujevca.

Dubioza kolektiv Dubioza kolektiv / Foto: Goran Lizdek

Komplet ulaznica za Arsenal 2021 košta 3.000 dinara, samo tokom novogodišnjeg popusta od 24. decembra do 14. januara 2021. godine, preko mreže www.tickets.rs. U Kragujevcu prodaja ide preko Da Gama Travel-a i Music Store-u. Ulaznice kupljene za Arsenal 10 ostaju važeće za Arsenal 2021 i nije ih potrebno menjati. Ulaznica za 23. jun, odnosno prvo veče Arsenala 10, važiće za 24. jun Arsenala 2021.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA