≫ 

Hit "Last Christmas" je Džordž Majkl stvorio u kući svojih roditelja i vrlo malo ima veze s Božićem

Pesma grupe "Wham!" se i dan danas sluša

  • 2
Džordž Majkl Džordž Majkl u spotu za pesmu "Last Christmass" Printskrin: Youtube/Wham!

Na današnji dan, 25. decembra, preminuo je legendarni pevač Džordž Majkl (1963-2020). Imao je karijeru za poželeti, a jedan od njegovih najvećih hitova bio je "Last Christmas", koju je snimio dok je bio u grupi "Wham!".

Ova numera, kako navodi sajt songfacts.com, ima vrlo malo veze sa Božićem. Naime, pesma govori o neuspeloj vezi.

Bez obzira na to, numera "Last Christmas" je postala veliki božićni hit, pre svega u Velikoj Britaniji. Pesma je objavljena kao dobrotvorna ploča, a sav iznos od prodaje išao za pomoć gladnima u Etiopiji.

Ako se ne računa numera  "Do They Know It's Christmas", hit "Last Christmas" je najprodavanija božićna pesma u Velikoj Britaniji. Ono što je zanimljivo, Džordž Majkl je bio deo i jedne i druge numere ("Do They Know It's Christmas" i "Last Christmas").

Inače, pesma "Last Christmas" nastala je  jedne nedelje 1984. godine kada su Džordž Majkl i njegov kolega iz grupe "Wham!" Endru Ridžli bili u poseti Majklovim roditeljima.

- Pojeli smo nešto i sedeli smo zajedno odmarajući se sa televizorom u pozadini kada je, gotovo neprimećen, Džordž nestao na sat vremena ili tako nekako. Kad se vratio, njegovo uzbuđenje je bilo takvo kao da je otkrio zlato, u izvesnom smislu - rekao je Ridžli 2017. godine za "The Mail On Sunday" i nastavio:

- Otišli ​​smo u njegovu staru sobu, sobu u kojoj smo kao deca provodili sate snimajući pastiše radio emisija i džinglova, sobu u kojoj je držao klavijaturu i nešto na čemu je snimao svoje iskre nadahnuća, a on mi je pustio uvod i  zamišljenu refren melodiju pesme "Last Christmass". Bio je to trenutak čuda. Džordž je izveo muzičku alhemiju, destilišući suštinu Božića u muzici. Dodavanje teksta pesme kojim je ispričao priču o izneverenoj ljubavi bio je majstorski potez i, kao što je to često činio, dirnuo je srca - rekao je svojevremeno Ridžli.

Poslušajte pesmu "Last Christmass" grupe "Wham!":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    26. decembar 2020 | 10:17

    Predivna pesma...vratih se u skolske dane😥

  • rainbow

    26. decembar 2020 | 00:08

    georgios kyriacos panayiotou = jorgos kiriakos panajotu = dzrdz majkl

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA