≫ 

Jedan od najvećih Elvisovih hitova inspiran je pesmom "O Sole Mio": Tekst je napisan za pola sata

Prisli je poželeo da ima svoju verziju slavne napolitanske pesme dok je bio u vojsci i stacioniran u Nemačkoj

  • 5
Elvis Presley Elvis Prisli Elvis Prisli Foto: Profimedia/SNAP/Profimedia

Na današnji dan, 8. januara 1935. godine, rodio se legenda svetske muzike Elvis Prisli. Čuveni kralj rokenrola iza sebe se ostavio vanvremenske hitove, a jedan od njih je svakako bio "It's Now Or Never".

Pesma je izašla kao singl 1960. godine i predstavlja spoj dve numere, čuvene napolitanske "O Sole Mio" i "There's Now Tomorrow" američkog pevača Tonija Martina (koja je inače bazirana na pesmi "O Sole Mio").

Naime, dok je bio u vojsci, Elvis je bio stacioniran u Nemačkoj. Kralj rokenrola je u jednom trenutku čuo Martinovu verziju pesme "O Sole Mio", dakle numeru "There's Now Tomorrow", i poželeo da snimi svoju verziju te pesme.

Elvis je svoje želje preneo svojim izdavačima da mu je naprave, navodi The New York Times. Fredi Binstok, muzički izdavač koji je posetio Prislija u Nemačkoj, saslušao je slavnog pevača, te se onda uputio u Njujork, i tamo je u kancelariji naleteo na dva jedina tekstopisca tog dana, Erona Šredera i Volija Golda.

Njih dvojica su se bacili na zadatak i za pola sata napisali tekst pesme koja je naslovljena "It's Now Or Never". Navedena Elvisova pesma postala je ogroman hit, jedan od najuspešnijih svih vremena, i prodata je u više od 20 miliona primeraka.

Poslušajte pesmu "It's Now Or Never" Elvisa Prislija:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    9. januar 2021 | 16:17

    imao je izuzetno kvalitetne pesme,jako dobru muziku još za to vreme, pratio ga je izuzetno lep izgled i boja glasa ...i rođen je baš za to vreme u pravo vreme da se pojavi na sceni.Elvis je nosio dobre stvari ,poklanjao svojima i drugima ...nije žalio. Jednostavno rođen za ovaj posao .i takav se nikad više neće pojaviti.

  • King

    9. januar 2021 | 19:17

    Elvis prisli King forever kralj zauvek za sva vremena...

  • Zic

    9. januar 2021 | 02:00

    The king

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA