• 7

Holandija, uz Nemačku i Austriju, planira povratak koncerata i festivala za leto 2021.

, Telegraf

Live Nation takođe je predvideo brži povratak koncerata u delovima sveta koji imaju visok postotak vakcinacije, a upravo ovo znači da bi Srbija, sa svojim rezultatima koji su među vodećim na svetu, mogla biti među prvim zemljama koje će ovog leta vratiti koncerte i festivale

  • 7
Koncert, nastup, festival

Holandija je pripremila najmanje 300 miliona evra / Foto: Marc-Olivier Paquin/Unsplash

Grupi evropskih zemalja koje su pozvale svoje kompanije u muzičkoj industriji da pokrenu organizaciju koncerata i festivala u drugoj polovini 2021. godine, pridružila se i Holandija, pripremajući organizatorima garantni fond za rad bez finansijskog rizika otkazivanja.

Kako je navela holandska ministarka kulture Ingrid Van Engelshoven, a prenosi ugledni IQ Mag, Holandija je pripremila najmanje 300 miliona evra namenjenih muzičkim festivalima, poslovnim sajmovima i sportskim takmičenjima koja privlače najmanje 3.000 posetilaca.

Koncert

Konerti bi mogli da budu mogući polovinom godine / Foto: Unsplash/Aditya Chinchure

- Ovaj fond je svetlo na kraju tunela za organizatore festivala. Mogu se osloniti na garanciju u kojoj je rezervisano najmanje 300 miliona evra. Industrija događaja zastala je već duže vreme zbog korone, te je potrebna garancija da bi se vratila na pravi put – izjavila je tom prilikom ministarka Van Engelshoven.

Ovim potezom Holandija se pridružuje Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj, koje su već osigurale slične fondove “teške” i do nekoliko milijardi evra, dok, s približavanjem festivalske sezone, manifestacione industrije u Velikoj Britaniji, Danskoj i Francuskoj snažno lobiraju za iste programe kod svojih vlada.

Podsetimo, Vlada Republike Nemačke krajem prošle godine je pozvala organizatore koncerata i festivala da počnu da rade na planiranju i organizaciji manifestacija za predstojeće leto. Kao svojevrsnu “zaštitnu mrežu”, Vlada je osigurala garanciju za eliminaciju rizika od otkazivanja, koja iznosi čak 2.5 miijardi evra!

- Pandemija će se završiti u nekom trenutku, ali ako odmah ne podstaknemo organizatore da rade na koncertima i festivalima za predstojeće leto, nećemo imati nijednu veliku manifestaciju u drugoj polovini godine  - izjavio je tim povodom nemački ministar finansija Olaf Scholz, te dodao da je za njihovu organizaciju i pokretanje mašinerije muzičke industrije potrebno vreme.

Ovakvi potezi deo su optimizma koji se širi festivalskom i koncertnom industrijom sa najavama da će zahvaljujući vakcinaciji i brzim testovima, ovog leta doći do vraćanja masovnih događaja širom planete. Ovo je očekivanje i vodeće muzičke korporacije u svetu, Live Nation čije su cene akcija nedavno dostigle istorijski maksimum od 76.54 američkih dolara. Live Nation takođe je predvideo brži povratak koncerata u delovima sveta koji imaju visok postotak vakcinacije, a upravo ovo znači da bi Srbija, sa svojim rezultatima koji su među vodećim na svetu, mogla biti među prvim zemljama koje će ovog leta vratiti koncerte i festivale, te na taj način otpočeti oživljavanje manifestacione industrije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malena

    Cici Mici, Ljubavi vodi me na koncert. Vodi me na Beer Fest, vodi me na 40 bina sa kojih prsti muzika Exita kao topovska djulad sa Djave. Vodi me jer sam izludela bez muzike i adrenalina i hocu da idemo zajedno i da ludujemo.

  • Roki

    Super, jedva čekam leto!

  • Mima

    Ja se iskreno nadam najboljem, stvarno više ne mogu dočekati bar na jedan realan događaj/koncert da odem.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima