≫ 

Nije znao šta da radi sa kostima svog pokojnog ujaka, pa od njih napravio gitaru: I ne zvuči loše

"Dobio sam kutiju kostiju iz Grčke i nisam znao šta s njima da radim"

  • 2
kostur, skelet, gitara Printskrin: YouTube/MetalSucks

Inventivni gospodin odao je krajnju počast preminulom ujaku, pretvorivši skeletne ostatke pokojnog metalca u potpuno funkcionalnu gitaru. Možda deluje morbidno, ali zapravo iza Skelecaster-a postoji zaista simpatična priča, piše Consequence of Sound.

Kako MetalSucks izveštava, čovek pod pseudonimom Princ Ponoć upravo je završio konstrukciju gitare od kostiju svog ujaka Filipa. Definitivno pomalo otkačeno, ali prošlo je prilično vremena otkako je Filip preminuo. Tragično je nastradao od posledica saobraćajne nesreće pre više od 20 godina.

Filipov skelet je poklonjen lokalnom fakultetu u Grčkoj, gde je dve decenije korišćen u obrazovne svrhe. Kad kostur školi više nije bio potreban, vraćen je njegovoj porodici. Pošto su se pravoslavni Grci mrštili na kremaciju i troškovi sahrane bili preskupi, Princ Ponoć i porodica su se premišljali šta da rade sa Filipovim ostacima.

Prvo, Princ Ponoć je morao da se suoči sa mnogo birokratije samo da bi povratio skelet, jer je morao da podnosi i arhivira tone papira kako bi dospeo u njegovo vlasništvo. Nakon što je konačno primio posmrtne ostatke, na kraju je odlučio da oda počast svom ujaku koji voli metal, pretvorivši njegov kostur u gitaru.

- Dobio sam kutiju kostiju iz Grčke i nisam znao šta s njima da radim. Da ih sahranim, kremiram, stavim na tavan? Sve mi je to delovalo neodgovarajuće da se odužim čoveku koji me je zainteresovao za hevi metal. Tako da sam rešio da ujaka Filipa pretvorim u gitaru, što se pokazalo izazovnim – za MetalSucks je izjavio Princ Ponoć i dodao:

- Mnogo sam istraživao i saznao da to dosad niko nije uradio, tako da sam pionir u tom smislu. Pokušao sam da se konsultujem sa momcima iz prodavnice gitara u Tampi, ali su odustali od procesa. U svakom slučaju, ujak Filip sad može da svira čitavu večnost. Tako bi i on želeo. Veoma sam ponosan na ovaj projekat i način kako mu služi, kao i njegovom životu i uticaju koji je izvršio na mene.

Video: Kad on zasvira gitaru, ljudi zaborave na svoje godine: Baka i deka objasnili kako se đuska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA