Nenad Vasilić predstavlja projekat: Bass&Strings

Predstavljamo vam upravo objavljen spot za numeru "Hej Salaši"

  • 0
nenad vasilic, hej salasi Foto: Printscreen/Nenad Vasilic Music

Naš proslavljeni jazz kontrabasista, Nenad Vasilić, nedavno je, na otvaranju 36. Beogradskog Jazz Festivala, predstavio novi sastav pod nazivom "Bass and Strings". Pored aktuelnog autorskog repertoara, tom prilikom je sa gudačkim kvartetom izveo nekoliko duhovnih kompozicija, kao i vojvođansku pesmu "Hej Salaši".

Predstavljamo vam i upravo objavljen spot za ovu numeru, nastao na snimanju "Bass and Strings" albuma, čiji je izlazak najavljen za drugu polovinu ove godine.

Nenad Vasilić više od dve decenije živi u Beču, a muziku koju stvara, najčešće okarakterisanu kao "Balkan jazz", uspešno izvodi širom Evrope. Poslednji u nizu koncerata desio se u ponedeljak, 01. marta, u čuvenom Porgy & Bess jazz klubu u Beču.

Krajem prošle godine u Nemačkoj se pojavilo izdanje "Vol1" - kompilacija numera sa prethodnih jedanaest albuma objavljenih u Evropi. Uskoro se ovo izdanje očekuje i u Srbiji, najavljujući veće prisustvo Vasilićevog stvaralaštva u našem regionu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA