≫ 

Anegdota Dragoljuba Đuričića o protestima 1996. godine i Gagi Nikoliću

Podsetimo se šta je čuveni muzičar svojevremeno rekao u emisiji "Kao sav normalan svet"

  • 4
Dragan Nikolić ,Dragoljub Đuričić

Dragan Nikolić ,Dragoljub Đuričić Foto: Medija centar Beograd, ATA Images

Proslavljeni muzičar Dragoljub Đuričić bio je jedan od simbola protesta, koje su u našoj zemlji bili održani 1996. godine. O tome je svojevremeno slavni bubnjar pričao gostujući u emisiji "Kao sav normalan svet" na RTS-u, autorke Tanje Peternek, pa se prisetio i jedne anegdote sa Draganom Nikolićem.

- Atelje 212, onaj bife, on je bio stvarno, ne mogu reći leglo opozicije, ali to je bio mali kutak gde je nekakav umetnički svet Beograda. I ko nije član Ateljea, dolazio je tamo, u taj bife. Mi smo se družili godinama. Ne mogu da se setim sada tačno, ali postoji mogućnost da je ovo istina . U Kolačerčevoj (ulici) 1996. (godine) su studenti počeli da prave demonstracije zbog pokradenosti izbora - pričao je Dragoljub Đuričić i nastavio:

- I sećam se da sam ja odnekle donosio svoje bubnjeve da ih stavim u podrum Ateljea. Dara Džokić, Gaga Nikolić, Brstina, ne znam ko je sve tada bio, oni su tada negde išli. I ja kažem: "Gde idete?". "Idemo da damo podršku studentima u Kolarčevoj". Ja rekoh: "Čekajte da ovo ostavim, pa idem i ja". Mislim da je Gaga rekao: "Nemoj to da ostavljaš, nosi to sa sobom" - prisetio se Dragoljub Đuričić.

Pogledajte i ceo intervju Dragoljuba Đuričića u emisiji "Kao sav normalan svet":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    15. mart 2021 | 19:22

    E baš ste nas usrećili sa tim protestima....

  • Papazjaner

    15. mart 2021 | 22:46

    Bio u vojsci tada, cuvar generalstaba! Dragoljub je bio ljudina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA