≫ 

"Njegova muzika je dosegla sve tačke planete": Kako su se Novljani emotivno oprostili od Đuričića

"Nedostajaće novskoj pjaci njegov razuzdani hod i čuveni osmeh kada pozdravljajući jednom rukom odmahuje, a drugom pomera kosu sa lica"

  • 0
Dragoljub Đuričić, Herceg Novi Foto: ATA Images, Shutterstock
Dragoljub Đuričić Dragoljub Đuričić Foto: ATA Images

Bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je u 69. godini od posledica korona virusa, a od njega se već uveliko opraštaju mnogi ljudi. Emotivni su bili i žitelji Herceg Novom, koji su se povodom smrti slavnog muzičara oglasili na Fejsbuku.

- Dragoljub je bio jedan od čuvara plamena kulture Herceg Novog koji je nekada obasjavao celu Jugoslaviju. Imao je prepoznatljiv osmeh i kada je pričao o teškim temama, a biti umetnik u okolnostima u kojima živimo nije bilo lako. Bio je jedan od onih čija je slava prevazilazila uske granice današnjih državica. Tek sam danas postao svestan njegovih godina jer je oduvjek ostavljao utisak veselog mladića čiji bubnjevi nikada neće prestati da stvaraju balkansku lavinu. Bio je neko za koga ste ponosno govorili "a on je moj novljanin".

Njegova muzika je dosegla sve tačke planete, ali je najveselija bila tamo gdje se rodio, odrastao, a kasnije i doživio najljepše trenutke karijere. Objedinjavao je ono što nijednom političaru ne bi pošlo za rukom. Svirao je na Rosama, Kobiljem dolu, Sava Centru, Šumatovcu, Škveru...

Binu je delio sa velikim Zdravkom Čolićem, Leb i solom, Yu grupom, Đorđem Balaševićem... Bio je veliki, ali je kao pravi novljanin gubio sve titule pijući kafe na škveru i u gradskoj kafani. Tu je delio iste šale i rešavao najveće svetske probleme sa vječnim poznavaocima tajni svjeta iz novskih konoba.

Dragoljub Đuričić Dragoljub Đuričić Foto: ATA Images

Nedostajaće novskoj pjaci njegov razuzdani hod i čuveni osmeh kada pozdravljajući jednom rukom odmahuje, a drugom pomera kosu sa lica.

Počivaj u miru dragi naš novljaninu - stoji u statusu Dnevna doza fjakavog novljanina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA