≫ 

Stefanu Milenkoviću uručen orden Karađorđeve zvezde prvog stepena: "Ovo je ogromna stvar za mene"

Proslavljenom violinisti je orden uručio predsenik Aleksandar Vučić

  • 1
Stefan Milenković Stefan Milenković, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tanja Valič

Proslavljenom srpskom violinisti Stefanu Milenkoviću je danas, 2. aprila 2021. godine, u Predsedništvu Srbije, dodeljen orden Karađorđeve zvezde prvog stepena za zasluge u muzici. Ovo priznanje je poznatom muzičaru uručio predesnik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon uručenja, prisutnima su se obratili Stefan Milenković, kao i predsednik Vučić.

- Šta da vam kažem. Ovo je ogromna stvar za mene, moju porodicu, za moju ličnu istoriju. Hvala puno, gospodine predsedniče. Nisam ovo očekivao. Ja sam stigao sinoć i rekao sam: "Ej, u gradu sam, samo da preuzmem onaj orden što sam dobio. jer kada je bila veća ceremonija, ja nisam... Mada je ovo najveća ceremonija koju sam imao ikada lično. Mislio sam da ću da preuzmem negde na ulazu. Kada, evo me ovde, nisam poneo ni odeću, jer produžavam dalje za Ameriku, da završim semestar. Ali zaista, kada pogledam šta ovaj orden znači u istoriji, za sve one koji su ga dobili, osećam sam da sam na jednom početku. Da je ovo jedan početak prave odgovornosti i pravih izazova. Pošto ja volim i to me motiviše, onda se osećam i spreman da nastavim sa onim što sam do sada radio najbolje što mogu i zahvalan sam gospodinu predsedniku, ali i Srbiji za poverenje koje mi je ukazala svih ovih decenija... Hvala i vidimo se ubrzo, nadam se sa violinom - rekao je Stefan Milenković.

Predsednik Vučić kaže da je ponosan što je Milenkoviću uručen ovaj orden.

- Danas je za mene i za sve u predsedništvu velika čast. Danas sam i ovaj fizički deo uručenja ordena Karađorđeve zvezde prvog stepena mogao da izvedem i posebno sam ponosan zbog rada naše komisije koja je donela odluku da Stefan Milenković bude nosilac ovog ordena. Ja nisam neko ko se razume u muziku, još manje u muzičku pedagogiju, ali je Stefan svojom izuzetnom karijerom, izvanrednim taletnom, ali i ogromnom marljivošću i posvećenoću uradio mnogo za Srbiju, koliko mnogi od nas običnih smrtnika, za hiljadu godina ne bismo mogli da postignemo. Ako je neko ovaj sjajan orden zaslužio, to je sigurno Stefan - rekao je predsednik Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joco

    2. april 2021 | 14:46

    Svaka cast pravo priznanje za pravog coveka.🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸👍❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA