• 0

Nova premijera Beogradske filharmonije: Na programu Kvintet Žana Krasa, dela Ibera i Mocarta

- U ovoj neobičnoj sezoni ima dobrih iznenađenj - kaže Miljana Popović Materni, violinistkinja

  • 0
Kvintet, Beogradska filharmonija

Kvintet, Beogradska filharmonija Foto: Nemanja Jovanović

Beogradska filharmonija najavljuje koncerte kamerne muzike u četvrtak i petak 15. i 16. aprila (Sala BGF, 19 č). Nastupa petoro filharmoničara koji će premijerno izvesti Kvintet Žana Krasa, a na programu su još dela Ibera i Mocarta.

Flautistkinja Ana Kaličanin, violinistkinja Miljana Popović Materni, violistkinja Ivana Uzelac, violončelista Pavle Popović i harfistinja Milana Zarić nastupaju prvi put zajedno i premijerno izvode Kvintet francuskog kompozitora Žana Krasa koji je napisan 1930. godine. Kvintet je plesnog karaktera i posebno je interesantno prisustvo harfe što nije toliko uobičajeno u kamernoj muzici.

“U ovoj neobičnoj sezoni ima dobrih iznenađenja - nas petoro koji sviramo tolike godine u orkestru, sada prvi put imamo priliku da nastupamo u okviru kvinteta. Radujemo se drugačijem muzičkom druženju kao i koncertnim danima kada sa našom publikom delimo muziku i sreću”, kaže Miljana Popović Materni, violinistkinja.

Kvintet, Beogradska filharmonija

Kvintet, Beogradska filharmonija Foto: Nemanja Jovanović

Pored Krasove kompozicije, publika će imati priliku da čuje Iberov Trio za flautu, violinu i harfu koji evocira atmosferu Pariza prve polovine 20. veka, kao i Mocartov Kvartet za flautu, violinu, violu i violončelo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima