≫ 

Kako je nastala pesma "Beograde, Beograde", vanvremenski hit Đorđa Marjanovića

Minja Subota je otkrio sve

  • 1
Đorđe Marjanović Đorđe Marjanović Printskrin: Youtube/Danny Stojanovski - Ex-Yu Arhive

Đorđe Marjanović je tokom svoje bogate muzičke karijere izbacio brojne pesme, a jedna od najprepoznatljivijih je sigurno "Beograde, Beograde". Kako je nastao ovaj vanvremenski hit, koji definitivno važi za jednu od himni Beograda, otkrio je Minja Subota, koji je imao priliku da sarađuje sa poznatim pevačem.

- Duško Jakšić je kompozitor, danas jedne od himni (Beograda). On je godinu dana ranije sa "Julijanom" na Opatiji, i onda je pripremao pesmu za Beogradsko proleće. Javio se mom bratu, Saši Suboti, da naprave klavirski izvod, jer nije bilo demo snimaka - rekao je Minja i nastavio:

- I onda je seo moj brat za klavir, došao je Duško, i kaže: "Saša, kako ide pesma?". Saša kaže: "Ide ovako: O Nikola, o Nikola...". Duško kaže: "Koji Nikola?" (Saša kaže): "Pa bila je Julijana, ovo je Nikola" Duško kaže: "Pa nemoj o Nikoli. To ti je Beogradsko proleće. Pa Beograde, Beograde...". I on (Saša) ode kod Đorđa i nastade himna Beograda. To je interesantno. Svaka pesma ima svoju priču, ali ovo je jedna od himni Beograda. To je Đorđe. Njegova interpretacija na Beogradskom proleću je bila sjajna i oni su tada osvojili drugu nagradu, koliko ja znam. I mislim da su zaslužili da budu prvo. Ali je nekako glasanje bilo čudno, sada neću o tome - rekao je Minja Subota u emisiji "Đorđe Marjanović, ko nekad u osam".

Poslušajte pesmu "Beograde, Beograde" u izvođenju Đorđa Marjanovića:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    30. maj 2021 | 11:54

    "Zvižduk u osam" je isto vanvremenski hit. Imam 34 godine i bar pet-šest puta nedeljno pustim tu pesmu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA