≫ 

Pevač grupe "Mili Vanili" preminuo od posledica korone: Karijeru im obeležio skandal zbog Gremija

Bio "pravi" i vodeći pevač popularnog pop-dua

  • 0
Mili Vanili, Milli Vanill Fabris Morvan (levo) i Rob Pilatus (desno), članovi grupe Mili Vanili / Foto: AP /Craig Fujii

Džon Dejvis, jedan od "pravih" pevača iza populanog pop dua iz 1980-ih godina "Mili Vanili" preminuo je ove nedelje od posledica korona virusa u 66. godini, saopštila je njegova porodica.

Dejvis je umro u ponedeljak u Nirnbergu, u Nemačkoj, gde je dugo živeo i nastupao, saopštila je njegova ćerka Džezmin Dejvis u objavi na Fejsbuku.

- Neverovatno smo tužni i slomljenog srca - rekla je Dejvis za agenciju AP.

Dejvisu su pripisivali prateće vokale, ali je zapravo bio vodeći pevač na albumima "Mili Vanili", čije je eksplozivno uzdizanje u muzički svet pratio jednako brz pad.

Nakon debitantskog singla „"irl You Know It’s True" i hitova br. 1, uključujući "Blame It On the Rain" i "Girl I'm Gonna Miss You", Fabris Morvan i Rob Pilatus osvojili su 1989. godine Gremi nagradu za najboljeg novog umetnika.

Džon Dejvis, pevač grupe Mili Vanili Džon Dejvis / Foto: Profimedia/AFP

Kada je otkriveno da nijedan od njih zapravo nije pevao na pločama "Mili Vanili", grupi je nekoliko meseci kasnije oduzeta nagrada, a kasnije je bend i rasformiran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA