≫ 

Patrijarh Porfirije čestitao Tomaševiću pobedu Štulićevim stihovima: "Kada Zagreb izranja iz sna"

On je izrazio nadu da je "pred nama jutro koje će promeniti sve"

  • 2
Patrijarh Porfirije, Tomislav Tomašević, Džoni Štulić Foto: Nikola Tomić, Tanjug/AP, YouTube/PETROVICPETAR

Patrijarh srpski Porfirije čestitao je novoizabranom gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću izbor na ovu dužnost čestitkom u kojoj citira stihove Džonija Štulića.

"Koristim ovu priliku da Vam uputim najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, sa iskrenom molitvenom željom da Vaš mandat bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka" napisao je srpski patrijarh u čestitki.

On je izrazio nadu da je "pred nama jutro koje će promeniti sve".

"Svojevremeno je veliki zagrebački pesnik Branimir Džoni Štulić pevao "kada Zagreb izranja iz sna", što me je podstaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovoga lepoga grada, da je pred nama novo jutro koje će promeniti sve. Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana", naveo je na kraju srpski patrijarh Porfirije.

Podsećamo, novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević Tomašević, iz platforme leve orijentacije "Možemo", osvojio je na izborima ubedljivu pobedu osvojivši 65,25 odsto glasova.

Video: Dostojan! Patrijarh Porfirije snimljen na ulicama kako šeta centrom grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    2. jun 2021 | 09:57

    On zaboravioda je sad Patrijarh ? Nije više Zagrebački Pop pa da mora da čestita izbor nekom hrvatskom gradonačelniku. I gde je ćirilica ?

  • Grunf

    2. jun 2021 | 09:22

    Tomy Majonez pobedio ali... videćemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA